Iphone 5S va fi lansat in vara lui 2013

Anul 2012 a fost unul bun pentru cei de la Apple. Au castigat procesul intentat celor de la Samsung, reusind sa primeasca o suma record, de peste 1 mld de dolari, au lansat noul iPAD dar si iPhone 5 si iPAD minic si vanzarile lor au fost mai mult decat uriase.

Din surse externe, se pare ca si anul 2013 va fi unul al lansarilor, cel vizat fiind chiar iPhone 5S. Este surprinzatoare decizia celor de la Apple pentru ca ei ne-au obisnuit cu o lansare la cel putin 1 an de zile, perioada in care orice detinator de iPhone avea timp sa se plictiseasca de vechiul model si sa viseze la ceva mai performant.

Lansarea se pare ca va avea loc undeva in vara anului 2013, perioada in care inginerii Apple au timp sa perfecteze actualul model si sa ii atribuie noi functii, care sa sporeasca vanzarile. Principala cauza pentru care vor opta pentru grabirea lansarii modelului 5S il reprezinta, se pare, scumpirea procesoarelor livrate de cei de la Samsung cu peste 30%. Koreeni au un contract valabil pana in 2014 prin care aprovizioneaza compania Apple cu procesoarele pentru iPhone-uri. Cum Apple nu poate schimba preturile lui iPhone 5 peste noapte, s-au gandit sa realizeze un nou model, al carui pret va fi ceva mai ridicat, astfel incat sa acopere modificarea preturilor la procesoare.

Explicatia oficialilor de la Apple pare sa fie alta, definita ca fiind o schimbare de strategie:

Vanzarile din luna iunie pentru iPhone au scazut considerabil in acest an, deoarece toata lumea astepta lansarea din toamna. Printr-o lansare mutata spre luna iunie, Apple va reusi sa iasa din ‘groapa’ cifrelor. Mai mult, Apple va reusi sa concureze din timp cu noile aparitii pregatite de Samsung pentru anul viitor, prin aceasta lansare din luna iunie.

Tind sa cred ca stirea conform careia Samsung incearca oarecum sa le dea o palma americanilor pentru procesul pierdut in acest an, este reala, astfel ca Apple, pentru a delimita pierderile, forteaza putin nota si apeleaza la acest truc.

Adaugat in: Tech

Un comentariu

  1. Andrei says:

    Ce manevre idioate ­čÖé Nu ma intereseaza telefonul lor, dar prea ne iau de prosti!