Invata cum sa cumperi ieftin produse de o buna calitate!

Analistii economici incearca sa ne vanda ponturi false cand vine vorba de criza economica, stim cu totii ca ea nu a trecut si nici nu si-a atins punctul maxim. Intr-o economie aflata in impas, premisele nu sunt tocmai clare si apar repercusiuni in primul si in primul rand la nivelul clasei de jos sau de mijloc. Chirie, utilitati, carburant pentru masina, haine si nu in ultimul rand procurarea hranei, sunt lucruri pe care nu le putem exclude din lista cheltuielilor. In concluzie, trebuie sa ne descurcam cu banii castigati si, cel mai important, trebuie sa invatam sa-i distribuim adecvat.

Nu-i asa ca ar fi foarte bine daca bonurile de la supermarket ar fi mai lungi si ar indica mai putine zerouri? Trebuie sa stii ca te poti baza pe cateva trucuri care te vor ajuta sa cumperi mai mult si sa platesti mai putin, totul tine de perspicacitatea fiecaruia dintre noi.

Iata cateva reguli general valabile, reguli care te vor aduce in situatia de a cumpara produse de calitate la preturi scazute.

1. Renunta la produsele de import – Se apropie sezonul rece iar prezenta produselor autohtone pe rafturile de fructe si legume o sa fie destul de limitata. Preturile pentru morcovi, struguri sau vinete cu provenienta mediteraneana sunt destul de piperate, astfel ca poti cumpara legume sau fructe congelate, sunt mai ieftine si au un termen de valabilitate mai mare.

2. Achizitia produselor in cantitati mari – Produsele de curatat si igiena personala se pot cumpara in cantitati mai mari. Sunt anumite produse care dispun de un termen de valabilitate mai ridicat, astfel ca poti profita de ofertele extinse, de forma 3+1 gratis, si iti poti face stocuri generoase.

3. Promotiile si reducerile de sezon – Nu exista persoana care sa nu fi beneficiat cel putin odata de promotii sau reduceri, fie ca discutam de echipamentele electrice, electrocasnice sau produse alimentare. Una din metodele prin care supermarketurile isi atrag clientii sunt tocmai aceste oferte limitate. Urmareste cu atentie reclamele TV, asculta spoturile de la radio, arunca o privire asupra vitrinelor magazinelor sau rasfoieste pliantele si ofertele magazinelor, saptamanal sunt puse spre vanzare zeci de produse aflate la reducere. Detalii aici.

4. Achizitia de produse „marca proprie” a fiecarui supermarket – Marile lanturi de hypermarkaturi din tara au diverse contracte sau chiar divizii care produc exclusiv pentru ele. Diferenta dintre aceste produse si produsele altor branduri este la nivelul ambalajului dar mai ales la nivelul preturilor, deci nu va lasati impresionati neaparat de un ambalaj frumos prelucrat, se intampla destul de des sa platiti mai degraba pentru renumele firmei si mai putin pentru calitatea efectiva a produselor.

Este totusi important sa stii sa-ti gestionezi banii dar mai ales sa stabilesti prioritatile si produsele elementare pentru tine si familia ta. Majoritatea dintre noi, daca ar trage linie la finele unei luni calendaristice, ar realiza ca multi bani sunt cheltuiti pe produse inutile, produse ale carei utilitate nu o regasim pe termen lung sau scurt. Daca iti doresti sa inveti cum sa cumperi produse de calitate la preturi bune, acesta este un site care iti prezinta oferte si reduceri periodice.

Adaugat in: Shopping

2 comentarii

  1. Dan says:

    Sunt de acord cu toate punctele cu exceptia primului. Cand cumperi un produs, te uiti in primul rand la calitate si la pret. Alegand un produs local care e scump si prost in pofida unuia de calitate produs in alta tara nu consider ca faci un bine nimanui. De ce ai incuraja o firma care produce scump sau prost? Vrei sa produca in continuare la fel? Nu trebuie sa devina competitiva?