Invata cum sa alegi ciocolata ideala

Poti sa iubesti ceva fara sa sti exact ce este. Acest lucru se aplica si in cazul ciocolatei. Milioane de oameni se bucura foarte tare de ciocolata,  dar numai cativa stiu de unde vine, cum este facuta, sau ca are chiar si propria sa istorie.

Bomboanele de ciocolată nu sunt toate la fel, și, în general, există o corelație puternică între calitate și preț. Acest lucru nu inseamna că ar trebui să  cumparati întotdeauna ciocolata  cea mai scumpa, dar să fiti conștienți de faptul că ciocolata de  calitate, cu cantite mai mare de unt de cacao și substanță solidă de cacao va va costa mai mult decât omologii lor inferiori.

Selectarea ciocolatei ar trebui să fie în primul rând o experiență senzorială. Înainte de a gusta o ciocolata, uita-te la ea cu atenție. Vrei ciocolata care  are o suprafață lucioasă și nu are  pete. Dacă suprafața este plina de pete, este  tulbure, sau gri, poate fi un semn că ciocolata este veche sau a fost supusa unor temperaturi necorespuzatoare la manipulare. În continuare, rupe ciocolata in bucati. Vrei o ciocolată care sa faca un zgomot ferm la rupere. În cazul în care se apleacă sau se dărâmă, fie calitatea este scăzut, fie ciocolata este veche.

O ciocolata buna va avea un  miros puternic de ciocolată. Frecati cu degetele pe suprafata pentru a încălzi ciocolata, și apoi, mirositi tableta. În cazul în care nu simtiti imediat mirosul de ciocolata ci simtiti ca miroase a  vanilie sau alte elemente adaugate, probabil ca nici gustul nu va fi foarte pronuntat de ciocolata.

În cele din urmă, gusta ciocolata. Să acordati  atenție mare la modul în care se topeste in gura: se simte de ceară, este neplăcuta la mestecat  sau densa? A lasat o senzatie ușoara de alunecos? Se simte cu nisip, sau este buna? În general, un gust neted, catifelat este de preferat. De asemenea, observați ce arome puteți găsi în ciocolată. Descrieri comune de note florale in ciocolată includ, citrice, fructe de pădure, cafea sau vin. Observa daca aroma izbucneste dintr-o dată, sau daca se elibereaza treptat în intensitate și  persistă după ce ai inghitit ciocolata. Mai presus de toate ai încredere în papilele tele gustative. Preferința ciocolatei este foarte personala, și ști ce gust este bun pentru tine, astfel, selectati ciocolata de care sa va bucurati cand o mancati.

Data viitoare când va aflati  într-un magazin frumos, cu fel de fel de batoane de ciocolata si cu numeroase reclame cu bomboane de ciocolată delicioase, selectați ceva ce nu ați încercat înainte.

Vă dorim o experienta dulce!

Adaugat in: Timp liber

Comentariile sunt inchise.