Intrebari frecvente in alegerea unor perdele si draperii

Perdele la comandaConstructia unei locuinte noi sau reamenajarea actualei va aduce de la sine eforturi financiare vizibile, aspectele de importanta majora legandu-se de amenajarea exterioara si interioara. Interiorul unei locuinte poate schimba radical infatisarea sa, tocmai din acest motiv este indicat sa puneti mare pret pe detalii si sa investiti cu maxima atentie sumele aferente. Un bun exemplu se refera la perdele si draperii, accesorii de interior pe care le schimbati la o anumita perioada de timp si care au devenit tot mai costisitoare. Gandindu-ne la faptul ca o gama de perdele si draperii de calitate implica niste costuri destul de ridicate, este de la sine inteles ca aspecte precum materialul, designul sau sistemul de prindere sunt elementare pe termen lung.

Care este cel mai eficient sistem de prindere?

Piata actuala ne pune la dispozitie mai multe tipuri de sisteme de prindere insa nu toate dispun de aceeasi eficienta. Pentru a observa care dintre ele pot fi utilizate in propriul camin, ar fi momentul sa pui mare pret atat pe avantajele lor cat mai ales pe dezavantaje.

Cele mai uzuale sunt galeriile, aceste structuri fiind fixate in perete. Desi sunt solide, inconvenientul apare in momentul in care trebuie sa te urci pe un scaun pentru a le prinde sau pentru a le inlocui. Desi aceasta munca pare destul de epuizanta, majoritatea dintre noi prefera galeriile datorita sistemului de prindere solid si a stabilitatii oferite perdelelor si draperiilor.

O alta solutie este reprezentata de sinele PVC, aceste ansamble fiind dotate cu un snur care va permite mutarea spre stanga sau spre dreapta a perdelei cu ajutorul unei actionari simple. Aceasta manevrabilitate sporita are si dezavantaje, in sensul ca mutarea repetata a perdelelor atrage de la sine lipsa unei intinderi uniforme a perdelelor.

Imi va oferi o intimitate sporita perdeaua sau draperia folosita?

In functie de modelul ales, o perdea nu va va oferi intimitatea pe care o cautati, insa completarea ei cu o draperie adecvata ar putea sa rezolve problema. Recomandam cumpararea unor perdele la comanda, in acest mod va puteti contura singuri modelul, culoarea sau gradul de opacitate si veti fi absolut siguri ca privirile celor din jur nu va vor crea un disconfort.

De regula, majoritatea dintre noi locuim fie la casa, fie la bloc, ferestrele noastre fiind expuse privirilor indiscrete ale vecinilor. In calcul intervine si lumina soarelui, prezenta unor perdele si draperii adecvate fiind esentiala daca se doreste ca incaperea in care locuim sa nu fie expusa celor din jur. Avantajul acestor ansamble este mobilitatea lor, o incapere care isi doreste un anumit nivel de lumina exterioara putand adapta forma draperiilor sau chiar pozitia lor.

Ce imbunatatiri de design se pot obtine prin folosirea unor perdele?

Asa cum mentionam anterior, cea mai buna solutie pentru a putea dispune de perdelele si draperiile preferate ar fi contactarea unui magazin care realizeaza perdele la comanda. In acest mod veti fi siguri ca producatorul se va axa intocmai dupa preferintele voastre, va tine cont de material, culoare, model, sistem de prindere sau dimensiuni, rezultatul finit fiind de o calitate foarte ridicata.
Din punct de vedere al decorului interior, alegerea perdelelor si draperiilor se face in functie de celelalte obiecte de design sau de formatul camerei. Puteti miza fie pentru perdele si draperii mixte, realizate din mai multe segmente ce se imbina uniform in urma actionarii, fie pentru sisteme de prindere care sa mascheze lipsa unei inaltimi propice a camerei.

Adaugat in: Shopping

Comentariile sunt inchise.