Intram in randul lumii, cumparam mai mult online

Cumparaturile online nu mai sunt un moft, sunt mai degraba un act necesar prin care economisesti timp si de multe ori chiar bani, preturile din online fiind de cele mai multe ori mult mai scazute decat cele pe care le regasesti in offline.

De ce ai opta pentru cumparaturile online? Motivele sunt multiple, doua dintre ele expunandu-le chiar mai sus: aspectul financiar si rapiditatea cu care poti efectua o comanda. Principalul dezavantaj pe care il vedeau majoritatea dintre noi il reprezenta increderea in magazinele online si mai ales asupra modalitatilor de plata. Ei bine, se pare ca incepem sa scapam de aceste hibe si ne axam tot mai mult pe cumparaturile online, asa cum ne prezinta Netopia MobilPay intr-un studiu realizat pe durata anului 2012.

In cursul anului recent incheiat, numai putin de 1,5 milioane de romani au optat pentru efectuarea unor tranzactii online sau a unor plati cu ajutorul cardului de credit, cu 85% mai multi decat in anul 2011. De asemenea, numarul total al tranzactiilor incheiate a fost de peste 6 milioane, in crestere cu mai bine de 58% fata de anul 2011, tranzactia medie fiind de aproximativ 43 de euro.

Cifrele arata foarte bine, valoarea totala a cumparaturilor online inregistrate in anul precedent fiind de peste 260 de milioane de euro, cu peste 30% mai mult fata de anul 2011 si cu 4% mai mult decat preconizau analistii. Principalele domenii care au cunoscut cresteri semnificative fata de anii precedenti au fost turismul(+100%), fashion(+80%) si telecom(+50%). Recordul privind suma platita pentru un produs/serviciu s-a inregistrat tot in anul 2012, cand pentru un pachet turistic s-au platit cu ajutorul unui card de credit peste 6300 de euro.

Parerea mea este ca aceste cifre vor arata mult mai bine la finele anului 2013, asta in pofida faptului ca aceasta criza economica se va acutiza. Premisele sunt bune, piata online este intr-o continua dezvoltare si romanii vor capata mult mai multa incredere in sistemele de plata online, astfel ca boom-ul din domeniul comertului online va fi unul si mai vizibil in acest an.

Adaugat in: Shopping

Comentariile sunt inchise.