Interactiunile produsului Forskolin cu obezitatea, sistemul cardiovascular si cel muscular

forskolin activeInteractiunile cu obezitatea

In ceea ce priveste studiile umane in vivo, ele par a fi promitatoare, insa limitate in numar si putere. Un studiu efectuat la femeile supraponderale a condus la urmatoarea concluzie: cele doua doze de 250 miligrame, extract 10%,  au redus cresterea in greutate. Nu a fost nicio pierdere semnificativa de greutate in grupul experimental, dar a existat o diferenta considerabila intre grupul femeilor carora le-au fost administrate dozele ( pierderi de grasime) si cel al femeilor care nu au consumat dozele respective ( castig in greutate). La barbatii supraponderali, aceeasi doza din acest produs pare sa provoace modificari favorabile corpului pe o perioada de douasprezece saptamani.

Testosteronul si masa masculara reprezinta doua planuri pe care s-au inregistrat cresteri semnificative in grupul persoanelor care au folosit suplimentul. Un studiu care nu a investigat modificarile in greutate a remarcat, in primul rand, faptul ca intr-o perioada de 2 luni cu 500 – 700 de miligrame de Forskolin a existat o reducere de 2, 38 – 2, 6 in IMC ( indicele de masa corporala).

Exista o diferenta considerabila intre persoanele care sunt considerate obeze si cele normale, pentru ca oamenii obezi par a avea o activitate mai scazuta a enzimelor in celulele adipoase, lucru partial corectat prin restrictia calorica. De asemenea, barbatii pot avea mai multe beneficii in urma tratamentului cu pastile de slabit Forskolin Active pentru ca testosteronul poate actiona ca un arzator/ agent de conservare al muschiului, desi un singur studiu a fost efectuat asupra oamenilor pana in momentul de fata.

Interactiunile cu muschii scheletici

Sinteza proteinelor musculare

Forskolin este capabil sa mareasca activitatea enzimei cunoscute sub denumirea „Adenylate Cyclase” in muschii scheletici. Prin cresterea AMPc ( adenozin-3,5-monofosfatul ciclic) s-a speculat faptul ca suplimentul poate creste si sinteza proteinelor musculare prin activarea PI3K si Akt, independent de receptorul insulinei.

Contractilitatea musculara

Forskolin, administrat in vitro la concentratii de 1uM s-a dovedit a creste contractilitatea diafragmei – un important muschi scheletic. Desi exista plauzibilitate biologica, inca nu s-au efectuat studii in vivo privind efectele produsului asupra contractiei musculare.

Nutrientii si celulele musculare

Forskolin a fost implicat in vivo la reducerea efectelor insulinei aspra muschilor scheletici. De asemenea, medicamentul pare a fi capabil de a inhiba translocarea miocitelor, intr-o masura mai mica. In ceea ce priveste metabolismul lipidic, activarea AMPc / PKA in miocite pare a imbunatati metabolismul lipidic.

Interactiunile cu sanatatea inimii

Tensiunea arteriala

Compusul activ, respectiv Forskolin, pare a determina relaxarea vaselor de sange,fiind benefic impotriva tensiunii arteriale. El nu pare a reduce tensiunea arteriala prin metode colinergice sau histamice, insa asigura o reducere sustinuta a tensiunii arteriale la 0,1 – 1 mg / Kg greutate corporala la pisici. Administrarea dozelor mai mari nu pare a determina scaderea mai viguroasa a tensiunii, dar in schimb prelungeste durata de actiune. Un efect paralel cu cel inregistrat la nivelul presiunii intraoculare.

Tesutul cardiac

Forskolin este capabil sa activeze Adenylate Cyclase in miocard, exercitand un efect pozitiv pentru inima. Acest lucru a fost studiat in vivo doar pe animale, mai precis pe inimile de pisica si iepure.

Adaugat in: Sanatate

Comentariile sunt inchise.