Integritate, recunostinta, apreciere – simbol al unei conduite eterne

Integritatea

Integritatea inseamna a actiona si a vorbi in conformitate cu convingerile tale.

Daca spuneti un lucru, dar faceti contrariul, martorii acestei contradictii nu sunt susceptibili sa va recunoasca ca pe o persoana integra. Este mult mai probabil sa te acuze de ipocrizie. Desi este posibil sa nu fiti pe deplin constienti de dezacordul dintre cuvintele si actiunile voastre, daca in realitate credeti un singur lucru, dar actiunile dvs. marturisesc o credinta contradictorie, s-ar putea sa simtiti o neliniste si o nefericire in crestere cu felul in care actionati.

Nu se simte bine. Si va confruntati cu o alegere: fie sa va schimbati credinta, fie sa va schimbati actiunile.

Codul de integritate: „Ceea ce cred ca este clarificat prin ceea ce spun si fac.”

Recunostinta / Apreciere

Cand recunostinta este o convingere de baza, faceti-va timp pentru ea in fiecare zi. Prioritizati ambele simtaminte si exprimati-le – in gandurile voastre, in cuvintele pe care le vorbiti sau le scrieti, in atitudinea si actiunile voastre. Puteti crea obiceiul de a scrie o lista de recunostinta zilnica. Si daca recunoasteti importanta emotiei in cea mai profunda experienta de recunostinta, veti pune de asemenea o mare valoare pe o practica de zi cu zi.

Aprecierea celorlalti fata de cuvintele si actiunile lor este, de asemenea, esentiala pentru a face din acest lucru o valoare de baza. Asa cum apreciati atunci cand altii va multumesc pentru o treaba bine facuta, pentru un cadou sau pentru acordarea ajutorului de care au nevoie, altii apreciaza recunoasterea.

Si prea adesea, ne comportam ca si cand altii trebuie sa stie cat de mult ii apreciem. Nu presupuneti ca o fac; asigurati-va ca ei stiu.

Codul de recunostinta: „Dimineata, in timpul zilei si seara, simt si exprim recunostinta pentru lucrurile bune din viata mea. Si ma asigur ca toti cei care au facut ceva bun pentru mine stiu ca ii apreciez pentru asta „.

Adaugat in: Social

Comentariile sunt inchise.