Informatii utile despre tamplaria PVC

Geamurile termoizolante din tamplarie PVC denumite popular “termopane” au inceput sa fie comercializate inca din anul 1968 cand celebra companie germana Gealan Fenster Systeme a extrudat primele profile din PVC pentru usi si ferestre. Se poate spune ca datorita acestei companii acum putem sa ne bucuram de confortul oferit de geamurile si usile construite din profile PVC.

Prescurtarea de “PVC” provine de la policlorura de vinil, un polimer rezultat din combinatia dintre etilena (produs derivat din petrol) si clorura (produs derivat din sare). Pe langa aceste substante se mai adauga si altele precum stabilizatori termici si UV sau lubrifianti si modificatori de impact, iar rezultatul final este un produs extrem de cautat in ultimilile decenii, cu precadere in ultimul la noi in tara. De precizat este si faptul ca profilele detamplarie PVC marca Gealan sunt reciclabile si in consecinta pot fi etichetate 100% ecologice, ele nu dauneaza in nici un fel sanatatii oamenilor si nici mediului inconjurator.

Compania Gealan este prezenta pe piata din Romania inca din anul 1997. La acea vreme, Gealan Romania doar comercializa profilele produse in Germania urmand ca datorita cererii in continua crestere sa se deschida si la noi in tara o fabrica de productie doi ani mai tarziu.

Drumul spre succes al companiei a fost garantat de calitatea profilelor din PVC fabricate, calitate recunoscuta prin certificatele de profil obtinute de-alungul anilor.

In momentul de fata marea majoritate a clientilor interesati de termopane cauta termopane Gealan datorita capitalului de imagine extrem de mare pe care il are compania producatoare de profilele din PVC , capital de imagine care a ajutat la extinderea pe plan international inclusiv in Romania unde partenerii ce au ales colaborarea cu firma nemteasca au avut numai de castigat.

Faptul ca traim in era termopanelor ne pune pe ganduri atunci cand dorim sa achizitionam o usa sau un geam termopan deoarece pe piata exista diferite tipuri de profile produse de diferite companii, lucru normal, dar care duce catre o decizie destul de grea privind achizitia.

Pentru a contura o imagine destul de clara a profilelor de PVC marca Gealan am sa va prezint mai jos cele mai importante calitati ale acestora:

  • una dintre cele mai importante caracteristici o reprezinta tipurile de profile marca Gealan, respectiv cu 3 camere, 5 camere, 6 camere si mai nou cu 7 camere. In functie de numarul de camere a profilului, geamul sau usa rezultata va izola mai bine din punct de vedere termic. Profilul recomandat este cel cu 5 camere, profil al carui raport calitate/pret este considerat cel mai bun.
  • o alta caracteristica importanta din toate punctele de vedere este data de faptul ca profilele PVC produse de Gealan sunt 100% reciclabile, deci prietenoase cu mediul inconjurator.
  • geometria perfecta este un alt atuu a acestor profile. Cu totii ne dorim ca atunci cand achizitionam un geam sau o usa din termopan acestea sa fie perfecte, iar in cazul profilelor Gealan acest lucru este posibil prin sudarea profilelor in mod simultan la cele patru capete.
  • rezistenta in timp. Un aspect mult discutat in privinta profilelor din PVC. Datorita investitiilor constante in tehnologia de fabricare, profilele termopane Gealan au capatat o rezistenta sporita in timp.
  • grosimea profilului. In functie de grosimea profilului izolarea termica este mai buna.
  • fiabilitatea profilelor Gealan a fost dovedita in timp si reprezinta acum o caracteristica de baza.

O investitie in geamuri si usi de tip termopan reprezinta o investitie necesara in zilele noastre, utilizarea lor nu mai este de mult un moft ci o necesitate. De asemenea, o investitie de acest tip este sau ar trebui sa fie una de lunga durata si de aceea calitatea si fiabilitatea produselor trebuie sa primeze in alegerea pe care o veti face.

Adaugat in: Casa

Comentariile sunt inchise.