Informatii utile despre implantul dentar

Cabinet stomatologic - implant dentarNu scriu despre implantul dentar pentru ca este la moda ci pentru ca a devenit intr-atat de popular incat multi il considera o necesitate. Mai mult de atat, nu sunt nici pe departe un specialist in domeniu, pur si simplu am fost curios sa descopar cateva aspecte in privinta acestei tehnici dentare incat mi-am notat o serie de informatii. Implantul dentar nu este nimic altceva decat o piesa construita in dese randuri din titan, un material care ii permite o implementare facila in maxilar. Mai pe scurt, implantul dentar serveste drept inlocuitor pentru radacina unui dinte, partea superioara fiind constituita dintr-o coroana dentara.

Intrebari frecvente in privinta implantului dentar

Cine poate beneficia de un implant dentar?

Conform informatiilor pe care le regasiti in orice cabinet stomatologic care se respecta, aproape orice persoana poate beneficia de un implant dentar. Bineinteles ca sunt si cateva exceptii de la aceasta regula, in calcul intrand calitatea osului receptor, pozitia nervului alveolar-inferior, pozitia sinusului maximlar sau alte aspecte legate de starea de sanatate a pacientului(prezenta unor afectiuni precum diabetul zaharat, boli de sange sau chiar perioada de crestere). Pentru a fi siguri ca va incadrati in cerintele unui cabinet stomatologic in vederea implantului dentar, veti fi supusi unui set de radiografii si chiar unor analize de sange ceva mai amanuntite.

Cat este de dureros un implant dentar?

Stiu ca vizitele la stomatolog sunt un inamic pentru marea majoritate dintre voi insa ar trebui sa va schimbati putin parerea despre implantul dentar. In primul rand, pentru a putea beneficia de un implant dentar adecvat, veti merge doar in clinicile care ofera servicii de calitate. Devreme de clinica stomatologica dispune de un personal calificat si de cea mai buna tehnologie medicala, ingrijorarea conform careia procesul de implantologie este unul dureros ar trebui sa dispara. Se folosesc aparate profesionale, medicamentatie adecvata iar anesteziile locale va vor tine departe de durere si disconfort.

La ce varsta pot beneficia de un implant dentar?

Implantul dentar nu se adreseaza persoanelor aflate in perioada de crestere, astfel ca daca nu ati implinit varsta de 18 ani nu veti fi apti pentru a intra pe mana medicului stomatolog. Din punct de vedere al segmentului opus in ceea ce priveste varsta pacientului, ma refer in primul rand la persoanele varstnice, tehnologia actuala va permite sa beneficiati de un implant dentar chiar si la varste inaintate. Conditia de baza nu este varsta ci sanatatea generala a pacientului, astfel ca daca sunteti apti pentru a beneficia de o extractie, cu siguranta veti fi apti si pentru un implant dentar.

Care sunt pasii urmati de medicul stomatolog?

In primul rand veti fi supusi unor analize preliminare, in functie de rezultatele lor primind sau nu acceptul pentru un implant dentar. Devreme ce sunteti sanatosi, veti fi supusi unei interventii care presupune o anestezie locala, inserarea implantului metalic in os si acoperirea gingiei in vederea vindecarii. Se poate intampla ca disconfortul sa fie sesizabil abia dupa trei ore de la interventie, perioada dupa care anestezia nu isi mai face efectul, durerea fiind de scurta durata si intensitate. Un implant dentar dureaza aproximativ o ora, perioada in care se insereaza partea metalica in os. Devreme ce implantul a fost realizat, perioada de regenerare a osului este cuprinsa intre 3 si 6 luni, abia dupa acest termen fiind apti pentru atasarea bontului proteic si realizarea unor sedinte prin care se stabilizeaza intreaga operatiune.

Exista vreo diferenta intre un implant si dintele natural?

Conform standardelor actuale, implantul dentar se bucura de o identitate asemanatoare dintelui natural pierdut. Puteti reveni la obiceiurile anterioare, consumarea mancarurilor sau baturilor preferate nefiind un impediment. Este foarte important sa apelati la un implant dentar la o perioada scurta de timp de la pierderea dintelui natural, tehnica actuala permitandu-va sa beneficiati de un implant realizat intr-o perioada scurta de timp, fara dureri si disconfort, durata de viata a unui implant dentar fiind de pana la 30 de ani.

Exista mai multe tipuri de implanturi dentare la care puteti apela, preturile fiind diferite in functie de cabinetul stomatologic vizat. Cele mai comune modele de implanturi dentare sunt urmatoarele:

Alpha-Bio
Nobel Care
Implant PREMIUM
• accesoriile sunt incluse(bont protetic,bont formare gingivala,accesorii laborator)
2200 Ron Implant MEDIU Alpha-Bio Nobel Care
Zimmer Implant PREMIUM
• accesoriile sunt incluse(bont protetic,bont formare gingivala,accesorii laborator)
3700 Ron Implant PREMIUM Zimmer
Straumann
SLA
Implant SUPER-PREMIUM
• accesoriile sunt incluse(bont protetic,bont formare gingivala,accesorii laborator)
4300 Ron Implant Top-PREMIUM
Straumann
Roxolid
Implant SUPER-PREMIUM
• accesoriile sunt incluse(bont protetic,bont formare gingivala,accesorii laborator)
5000 Ron Implant Top-PREMIUM
Zimmer
Trabecular
Implant Top-PREMIUM
• accesoriile sunt incluse(bont protetic,bont formare gingivala,accesorii laborator)
6500 Ron Implant Top-PREMIUM
Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.