Incaltamintea de munte, o provocare pentru cei mai multi dintre noi

incaltaminte drumetiePentru a ne asigura ca infaptuim o alegere buna in momentul in care ne alegem incaltamintea pentru drumetie trebuie sa tinem cont de cel putin trei aspecte. Mai precis, trebuie sa luam in considerare sezonul in care dorim sa purtam incaltamintea, activitatea pe care o vom desfasura in timpul drumetiei, precum si caracteristicile pe care le asteptam din partea articolelor respective.

Sezonul. Daca iarna nu este momentul preferat pentru plimbarile la munte, mai ales in situatia in care majoritatea traseelor spectaculoase sunt interzise, atunci ar trebui sa va orientati atentia catre acele ghete de munte configurate pentru trei sezoane, respectiv primavara, vara si toamna. Daca vara este anotimpul vostru preferat pentru activitatile in aer liber, atunci obligatoriu aveti nevoie de o pereche de sandale. Cu un design potrivit conditiilor de mediu, sandalele de munte ofera purtatorului respirabilitate si confort la nivelul picioarelor. Nu in ultimul rand, pasionatii de drumetii care efectueaza trasee longevive in timpul iernii sunt sfatuiti sa isi investeasca economiile in ghete de drumetie pentru patru sezoane, ele fiind impermeabile, calduroase si usoare. Cu ele, drumul la munte devine o placere.

Activitatea desfasurata. Trasee dintre cele mai felurite, bineinteles. Insa, este importanta experienta pe care o aveti in acest domeniu. Daca escapadele pe munte reprezinta un hobby pe care l-ati cultivat inca de timpuriu, iar mersul pe munte in fiecare weekend este o regula, atunci ar trebui sa va indreptati economiile catre perechile de incaltaminte drumetie puse la vanzare de cele mai bune magazine de profil. Pe de alta parte, daca ati descoperit muntele de o scurta perioada de timp, atunci ar trebui sa vedeti daca intr-adevar sunteti pasionati de drumetii. Asta inainte de a investi sume importante in echipamentele dedicate persoanelor 100% pasionate.

Caracteristicile ghetelor sau bocancilor. In primul rand, ne raportam la talpa ghetelor de munte, care trebuie sa fie ori una rigida, ori una semirigida. Alegerea depinde, asa cum v-ati fi asteptat, de tipul activitatii pe care urmeaza sa o desfasurati. Primul model este cel destinat profesionistilor care efectueaza drumetii de lunga durata si expeditii pe cele mai inalte creste montane. Cateva modele de ghete Dolomite recomandate persoanelor cu experienta se gasesc in catalogul Suma Shop, fiecarei perechi in parte fiindu-i atribuit un nume sugestiv: „Aprica”, „Kendal GTX”, „Steinbock Approach GTX” si ” Steinbock GTX”. Preturile incep de la pragul de 659, 00 RON si ajung la 899,00 RON.

Pentru cei care vad intr-o drumetie o maniera de relaxare la sfarsit de saptamana, care nu trebuie sa implice mai mult efort decat o plimbare prin parc, atunci bocancii cu talpa semirigida sunt alegerea cea mai buna. Materialul din care sunt confectionate ghetele de munte este foarte important in procesul de selectie, insusirile lor fundamentale fiind impermeabilitatea si respirabilitatea. De asemenea, tesaturile trebuie sa fie unele durabile, care se intretin usor si isi pastreaza proprietatile chiar si in contextul unor conditii meteorologice nefavorabile.

Adaugat in: Calatorii

Comentariile sunt inchise.