In vara asta este permis consumul de SPF!

Stim ca frumusetea durabila incepe din interior cu o dieta sanatoasa. Dar ati auzit vreodata despre o alternativa comestibila a uneia dintre cele mai indicate metode de a ne proteja pielea impotriva radiatiilor solare?

Impreuna cu acel inconfundabil SPF 30 care sporeste amintirile de vara, puteti preveni arsurile solare si efectele nocive ale razelor UV prin cresterea consumului de rosii. Studiile multiple au dovedit faptul ca licopenul, un carotenoid predominant in tomate, protejeaza pielea de arsura, precum si de daunele potentiale pe termen lung.

Daca doriti sa oferiti pietii o linie suplimentara de aparare in timp ce va bucurati de razele soarelui, incercati sa includeti aproximativ trei linguri sau mai mult de pasta de rosii in dieta zilnica. Un produs concentrat, cum ar fi pasta de tomate, cuprinde mai multe elemente nutritive decat rosiile brute, de unde veti obtine cea mai mare cantitate de licopen.

Un alt plus? Virtutile rosiilor nu se termina la prevenirea arsurilor. Tomatele cresc, de asemenea, sanatatea generala a pielii si puterea ochilor; acestea pot chiar ajuta la scaderea riscului de cancer si hipertensiune arteriala. Atunci cand obtineti o culoare ciocolatie in aceasta vara, luati in considerare camara pentru o ingrijire suplimentara a pielii.

 

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.