Importanta unui nou set de cauciucuri…

In loc de reclame, acum va dau un exemlu pe care l-am trait personal despre cat de important este un set nou de cauciucuri de iarna pe drumurile alunecoase.

Eram prin mijlocul lui decembrie anul trecut si iesind cam tarziu de la munca, m-am urcat in masina si am apasat pe gaz fara prea multe ganduri. Important este sa va spun ca in saptamana dinainte mi-am facut si eu comanda la un set de cauciucuri de la magazinul virtual Marso, m-am programat tot la service-ul lor de anvelope din oras pentru schimbul de anvelope, si ca noroc intr-un timp record mi-au sosit pneurile si in weck-end le-am si montat.

Cand am iesit din oras era intuneric, fulgii de nea erau tot mai desi, dar fiind grabit aveam o viteza destul de mare cu gandul ca la ora asta nimeni nu mai iese pe strada. Copiii se jucau si faceau omuleti de zapada din neaua proaspata, se bulgareau.Cand mi-am indreptat privirea in fata era prea tarziu, semaforul era pe rosu si o femeie in varsta trecea pe zebra.

Ca un nebun am apasat pe frana, dar masina tot a alunecat vreo 2-3 metri si s-a oprit exact la vreo 2 cm de doamna. Am albit, am incremenit, dar i-am multumit la Dumnezeu ca nu s-a intamplat nimic grav, si ma gandeam ingrozit ce se putea intampla daca nu aveam cauciucuri noi de iarna, distanta de franare crestea cu vreo 30-40 de m. Si acesta este doar distanta de franare, fara sa amintesc de accidentele produse din cauza cauciucurilor uzate, acvaplanarii etc.

Un sfat pentru toti detinatorii auto: la primii fulgi de nea sa aveti montate deja anvelope de iarna, cele mai multe accidente se produc din cauza neglijentei, nu cred ca vreti sa deveniti criminali!

Adaugat in: Auto & Moto

Comentariile sunt inchise.