Iertare

Iertarea inseamna a lasa mania si resentimenta fata de cei care te-au ranit sau te-au ofensat.

Acest lucru nu inseamna ca recunosti ca ceea ce au facut este un lucru bun sau au actionat ok; recunosti ca ceea ce au facut ti-a provocat o durere, dar ai ales sa-i ierti pentru a fi eliberat de furia si resentimentul (fata de ei)care te fac sa te simti mizerabil.

Iertandu-i , iti iei inapoi puterea si alegi fericirea si pacea sufletului pentru tine insuti, chiar daca cel care te-a ranit nu a aratat niciodata nici cea mai mica indoiala de remuscare.

Toata lumea are capacitatea de a ierta – la fel cum toata lumea are capacitatea de a rani pe altii prin cuvintele si actiunile lor – dar nu toata lumea a cultivat un obicei de iertare.

Invatam sa fim mai iertatori prin a ierta mai mult. Daca scrieti pagini de dimineata, adaugati o scurta lista de persoane pe care le iertati, adaugand ceea ce ii iertati si ceva ce apreciati pentru fiecare persoana.

Codul iertarii: „Ii iert pe cei care m-au ranit, fiindca stiu ca am facut greseli si i-am ranit si eu pe oameni si vreau sa fiu liber de aceasta furie si resentimente. Eu aleg libertatea si aleg sa-mi doresc cu adevarat (si sa lucrez pentru) binele celor care m-au ranit „.

Adaugat in: Personal

Comentariile sunt inchise.