Idei de afaceri: ciupercarie

Cand spui cultiva ciuperci, pare un lucru destul de simplu, nu? Adevarul este ca aceasta afacere cu ciuperci nu se numara printre cele mai usoare afaceri pe care ai putea sa le incerci, insa se numara printre cele mai profitabile.

La inceput oricine poate fi speriat. Sau te poti gandi macar la faptul ca e posibil ca o afacere cu ciuperci sa nu iti reuseasca. Daca te uiti insa la ce profituri aduce, la oamenii simpli care fac acest lucru, te hotarasti ca poate ar trebui sa incerci si tu. In ultima vreme este “la moda” sa beneficiezi de sume nerambursabile pe care UE le ofera celor care doresc sa incerce ceva nou, si daca te gandesti la o afacere cu ciuperci, sa stii ca si pentru aceasta se pot primi bani. Bineinteles, cunoastem cu totii regulile pe care un asemenea proiect ar trebui sa le indeplineasca pentru a fi aprobat, insa merita sa te supui, daca banii respectivi te ajuta sa pui pe picioare o afacere proprie, nu?

Nu este imperios necesar sa pornesti o afacere foarte puternica de la inceput. In zilele noastre halele industriale se pot construi foarte usor si fara probleme, terenuri de vanzare se gasesc la toti pasii, iar cea mai mare problema ar fi incalzirea. Daca tot vine toamna si iarna, o afacere cu ciuperci ar avea nevoie de cateva conditii speciale, printre care si caldura. Dar cum specificam si mai devreme, cred ca aceasta ar fi partea cea mai complicata si costisitoare. Daca studiem putin piata, putem observa foarte usor de ce o afacere cu ciuperci este atat de profitabila. Se spune ca ciupercile sunt cultura care ofera cel mai mare randament, pe un metru patrat. Ciupercile iti pot aduce bani frumosi fie ca te hotarasti sa lucrezi pentru export, fie ca te hotarasti sa le vinzi in Romania. Daca va ganditi serios la o afacere cu ciuperci, trebuie sa va ganditi foarte bine la urmatoarele aspecte:

  • Aveti bineinteles nevoie de un spatiu amenajat. Cum spuneam si mai devreme, o hala industriala poate fi pusa pe picioare foarte repede. Sau daca pentru inceput aveti un beci, o pivnita pe care nu le mai folositi, si acestea sunt bune pentru inceput.
  • Acest spatiu amenajat, daca discutam despre o afacere cu ciuperci, va avea nevoie de apa, lumina, incalzire si chiar si un sistem de ventilare a aerului. Cu toate ca par lucruri complicate, credeti-ma ca nu sunt imposibile.
  • Pentru o afacere cu ciuperci veti avea nevoie de materiale prime de baza necesare unor astfel de culturi.

Acestea sunt doare cateva aspect de care trebuie sa tineti cont intr-o afacere cu ciuperci, dar sunt printre cele mai importante.  Daca alegeti sa cultivati ciuperci, puteti ajunge sa aveti un venit mare. Stim cu totii ca acestea sunt foarte cautate si foarte apreciate, datorita calitatilor pe care le au: sunt gustoase, au calitati terapeutice si un continut foarte mare de proteine. De ce sa nu incercati o afacere cu ciuperci?

Adaugat in: Business

Comentariile sunt inchise.