Hovenring – sensul giratoriu suspendat dedicat biciclistilor

Daca noi ne chinuim sa organizam cateva ore de mers pe bicicleta in mod organizat, asta ca tot a fost de curand evenimentul „Biciclesti” din centrul capitalei, olandezii ne dau peste nas si ne arata un bun exemplu de cum ar trebui sa arate o pista pentru biciclisti.

Stiu ca pe meleagurile noastre nu exista minim de respect pentru biciclisti, insa nu putem lua ca etalon intamplarile petrecute intr-o tara aflata inca sub sfera comunismului, cel putin la nivel de mentalitate. Ce este de fapt Hovenring? Este un sens giratoriu mai deosebit, un sens giratoriu suspendat cu ajutorul a 24 de cabluri metalice ce serveste drept cale de acces pentru biciclistii din zona Delft, Olanda. Constructia aflata la aproximativ 70 de metri deasupra solului umbreste chiar si magnifica autostradata Rotterdam-Haga, asta pentru ca ideea in sine este una fantastica.

Pasionati fiind de tot ceea ce are legatura cu bicicleta, olandezii au vrut sa creeze un precedent si se pare ca au reusit, Hovenring fiind unul dintre cele mai frumoase sensuri giratorii din lume, chit ca este dedicat in totalitate biciclistilor.

Invatam si noi ceva din asta?

Hovenring - sens giratoriu suspendat dedicat biciclistilor   Hovenring - sens giratoriu suspendat dedicat biciclistilor - Image 4

Hovenring - sens giratoriu suspendat dedicat biciclistilor - Image 3

Hovenring - sens giratoriu suspendat dedicat biciclistilor - Image 2

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.