Google lanseaza Nexus 6 si Nexus 9

As putea sa le trec in categoria surprizelor placute ale acestei toamne insa n-o s-o fac, vestile din sanul companiei nord-americane fiind oferite publicitatii inca de la finele anului precedent. De acord, probabil ca forma si specificatiile lui Nexus 6 sunt destul de interesante, insa chiar sunt curios daca si utilizatorii vor percepe acest aspect intr-o maniera pozitiva si isi vor indrepta atentia catre ultimul model Google Nexus. Conform go4it, produsele sunt deja disponibile in anumite cataloage de profil din Germania insa preturile lor sunt destul de piperate, similare cu cele practicate de ceilalti colosi ai pietei in momentul lansarii varfurilor de serie.

Un prim aspect pe care il remarc si care nu imi place absolut deloc, asta ca sa fac o scurta introducere inainte de a va spune preturile, este absenta unui card de memorie, Nexus 6 fiind disponibil in doar doua versiuni: 32 si 64GB. Astfel, versiunea cu un spatiu de stocare de 32GB va putea fi achizitionata la un pret de 569 de euro, in timp ce varianta de 64GB este disponibila la pretul de 649 de euro, preturi destul de piperate de altfel. In ceea ce priveste estetica, pot spune ca este una aparte, destul de placuta de altfel, in momentul de fata fiind disponibile versiuni in culorile alb si gri.Motorola Nexus 6

Display-ul de 5.9 inci este destul de mare, drept pentru care as indrazni sa spun ca Google Nexus 6 este mai degraba un phablet decat un smartphone. Componentele, insa, sunt de top, pornind de la procesorul Quad-core Krait 400 tactat la 2.65 GHz, memoria RAM de 3GB si camera foto cu senzor de 13MP bazat pe stabilizare optica si blitz double LED. Spuneam despre dimensiunea display-ului ca ar fi prea mare insa calitatea sa este incontestabila, Motorola oferindu-ne o rezolutie QHD LED care ajunge la valoarea de 2560 x 1900. Cum consumul de energie este unul foarte ridicat, activitatea tuturor acestor componente de top este sustinuta de un acumulator cu o capacitate destul de ridicata, cei 3200 mAh parand capabili sa ofere utilizatorului o autonomie buna.HTC Nexus 9

Cealalta noutate din familia Nexus poarta numele de HTC Nexus 9, prima tableta oficializata de cei doi giganti ai industriei IT de la initierea acestei colaborari. Nu stiu de ce a ales Google un producator precum HTC pentru o tableta, mai ales daca ma gandesc la faptul ca HTC nu este tocmai un nume in acest segment, insa probabil ca tocmai asta se incearca: contopirea fortelor pentru atacarea principalelor produse ale pietei. Nexus 9 dispune de un display de 8.9 inci si se alatura tabletelor care pot furniza o rezolutie de 2048 x 1440. Avand la baza un procesor din seria Tegra K1, tableta cantareste doar 480 de grame si vine imbracata intr-o frumoasa carcasa din aluminiu. Din punct de vedere multimedia, se disting cele doua difuzoare frontale cat si doua camere foto, una cu senzor de 8MP, dispusa in partea din spate, si una cu senzor de 2MP, dispusa frontal.

Preturile noii tablete HTC Nexus 9 pornesc de la 399 de euro pentru versiunea de 16GB si conectivitate WiFi si pot ajunge la 569 de euro pentru un model cu 32GB spatiu de stocare si conectivitate LTE.

Adaugat in: Tech

Un comentariu

  1. cristi says:

    Arata de nota 100. imi place,Dar il voi cumpara cand ii va scadea pretul sau cand voi avea bani:D