Gogosi proaspete de la Metrorex

Harta Metrorex - Harta metrou BucurestiDin cate citesc, stirea pare a fi una ‘serioasa’, confirmata chiar de conducerea Metrorex, prin insusi Gabriel Mocanu, directorul de investitii. Dupa spusele acestuia, tronsonul Universitate – Drumul Taberei, un tronson care se afla de ani buni in stadiul de proiect, va fi functional undeva in 2016. Ciudat, pe toate posterele de la metrou citesc ca acesta ar fi gata in anul 2015. Ma rog, n-ar fi capat de tara o amanare de ‘doar’ un an, important este ca el sa fie gata, functional si sa mai fluidizeze putin lucrurile in capitala.

„Lucrarile pe acest tronson vor fi gata, la nivel de structura, in 2015. In 2016 se va pune in functiune cu calatori. Daca ne miscam mai repede si avem si finantare, este posibil sa deschidem circulatia chiar din 2015”, a spus directorul de investitii al Metrorex, Gabriel Mocanu, citat de agerpres.ro.

Conform aceluiasi domn, lucrarile ar fi intarziate cu doar 10 luni, fiind vorba despre vina constructorului, diversele probleme cu utilitatile, exproprierile si lipsa fondurilor. Pai sa ne fie cu iertare, dar un astfel de proiect trebuie finisat din fasa, nu pe parcurs. Nu ai bani? Astepti pana ii ai! Nu ai conditii? Ti le creezi si abia dupa pornesti la drum. Ma rog, degeaba comentez eu sau altii, aici e vorba de mentalitatea romaneasca(a unora, din fericire).

„Speram si la anul sa avem cele circa 500 milioane de lei necesare lucrărilor. Din ianuarie, vor incepe sapaturile cu cele doua freze si pana atunci vor fi achitate si facturile restante catre constructor”, a explicat Gabriel Mocanu.

Mai mult de atat, se pare ca lucrarile pentru magistrala 5, intre Universitate si Pantelimon(care nici macar nu s-au demarat) se vor incheia in acelasi an, in 2019 urmand sa avem parte chiar si de ruta catre Otopeni si tronsonul Parc Bazilescu – Lac Straulesti, mai pe scurt, un Bucuresti cu mai multe rute, un Bucuresti subteran perfect!

Daca n-ar fi urmat alegerile astea, bata-le vina, mai apareau gogosile astea?! 🙂

Adaugat in: Romania, Stiri

Comentariile sunt inchise.