In functie de ce anume alegem proiectul casei?

Unul din cele mai interesante si incitante lucruri pe care le vei face in viata este construirea unei case noi

Ii spui “acasa” acelei case unde te simti bine, esti relaxat si in cea mai mare parte te afli langa cei dragi, motiv pentru care atunci cand urmeaza sa iti construiesti o casa noua, nu vei sta cu mainile in san, ci te vei implica activ cu privire la organizarea camerelor, etajelor si asa mai departe. Insa inainte de a te apuca sa-ti construiesti casa de vis trebuie sa faci proiectul casei, iar cu miile de proiecte case disponibile iti va fi destul de greu sa alegi un plan/design pentru casa ta.

Pentru a alege proiectul ideal pentru casa ta totul incepe de la locatie. Vei fi tentat sa alegi mai intai designul casei si structura sa interna si pe urma sa cauti terenul de amplasare, dar aminteste-ti: In imobiliare, totul tine de locatie. Iti va fi mai usor sa selectezi un proiect pentru casa ta daca dispui deja de locatie, decat sa gasesti o locatie pentru casa visurilor tale.

Dupa ce ti-ai ales terenul pe care-ti vei construi casa, poti sa te concentrezi asupra arhitecturii, asupra proiectului casei tale. Urmatorul pas este sa te gandesti la stilul tau de viata..care iti sunt necesitatile? Planuiesti sa ai copii…cati? Iti place sa te distrezi acasa cu prietenii, sa ai invitati in fiecare weekend? Vei avea nevoie de o sala de petreceri, un living linistit sau de o sala pentru luat cina?

Familiile moderne au obiceul de a-si construi o casa mai mare, o casa care sa aiba cel putin un dormitor in plus pentru eventualii invitati. In zilele noastre nu mai este ca inainte cand toti fratii sau verisorii locuiau in acelasi oras, nu, acum tehnologia si nevoia de a migra spre un loc de munca mai bun ne-a facut sa ne raspandim in toata tara…si chiar in toata lumea. Deseori se intampla ca atunci cand o ruda ne viziteaza sa trebuiasca sa ii oferim si adapost peste noapte, asadar o familie moderna va avea grija ca pe langa dormitorul personal si camerele copiilor sa includa in proiectul casei si niste camere pentru invitati.

Privelistea si imprejurimile sunt la fel de importante ca si structura interioara a casei. Vei dori camere cu privelisti imbucuratoare..de asemena trebuie sa iei in considerare si zona in care locuiesti. Cu siguranta nu vei fi multumit sa locuiesti langa o cale ferata unde se va gasi un tren sa te trezeasca la fiecare 10 minute.

Tinand cont de cele spuse mai sus ti-ai putea face oarecum o idee despre zona in care vrei sa locuiesti si ce proiect sa-ti alegi pentru casa ta. In incheiere nu pot decat sa iti recomand o agentie priceputa in realizarea proiectelor de case.

Adaugat in: Casa

Comentariile sunt inchise.