De cele mai multe ori, oamenii sunt interesati de istoria anumitor echipamente sau de momentul in care au fost configurate in linii mari tehnologiile inovative ale prezentului. Pornind de la aceasta premisa, astazi vom vorbi despre un dispozitiv pe care il remarcam tot mai adesea in gospodariile autohtone, el dovedindu-se deosebit de util in sezonul rece. Bineinteles, acesta este reprezentat de freza de zapada, indiferent ca ne gandim la modele ce functioneaza pe combustibil, mai precis cele alimentate cu benzina, sau la acele freze de zapada electrice.
Arthur Sicard este persoana care a adus pentru prima data in lumina reflectoarelor un model teoretic simplist al acestui echipament, un lucru ce a fost posibil abia in anul 1894. Bineinteles, implementarea fizica a acestuia s-a cristalizat abia in anul 1925, urmand ca prima datare a functionalitatii sale pe o sosea urbana sa fie consemnata doi ani mai tarziu.
Cateva detalii constitutive despre prototipurile actuale promovate de producatorii renumiti la nivel international? Ei bine, din perspectiva dimensionala ele pot fi deosebit de variate, aspect confirmat si in cazul capacitatii cilindrice. In pofida paletei vaste de echipamente prezente pe piata, modelele actuale de freze zapada se pot clasifica in doua categorii dimensionale. Primele dintre acestea infatiseaza dimensiuni reduse si se dovedesc eficiente in inlaturarea straturilor nesemnificative de zapada, cu un nivel de maximum 50 de centimetri. La polul opus intalnim echipamentele ceva mai dificil de manevrat de catre o persoana obisnuita care nu poseda o statura impunatoare, acestea fiind destinate nametilor ce depasesc in inaltime limita de 1.50 metri, apropiindu-se facil de granita de 1.80.
In functie de suprafata pe care doriti sa o deszapeziti, direct proportional cu latimea de lucru si cu inaltimea de admisie ce caracterizeaza modelele propuse de producatori, puteti alege freze de zapada necht sau freze de zapada ruris – acestea fiind cele doua branduri populare care isi incanta clientii cu echipamente calitative, functionale, durabile si ergonomice. Din categoria conditiilor de achizitie se detaseaza definitoriu fiabilitatea respectivului dispozitiv, zgomotul pe care il produce la utilizare, modalitatea de actionare, dar si pretul care trebuie sa coincida cu bugetul disponibil.
Totusi, inainte de a miza pe o freza de zapada ceva mai accesibila ar fi recomandat sa luati in considerare faptul ca acest echipament este o investitie de lunga durata care isi va amortiza rapid costurile initiale, mai ales prin simplificarea sarcinilor ce va revin in timpul sezonului alb, gandindu-va totodata la durata sa de viata. Un echipament care este intretinut conform instructiunilor prescrise de producator nu ar trebui sa va dezamageasca, dovedindu-se functional mai bine de zece ani.
Daca intampinati dificultati in momentul in care selectionati articolul potrivit uzului cotidian, atunci ar trebui sa va raspundeti la cateva intrebari inainte de a alege o freza cu actionare electrica sau un exemplar din categoria faimoaseleor freze de zapada pe benzina. In primul rand, tineti cont de textura zapezii, aceasta reflectandu-se pe plaiurile mioritice fie sub forma umeda, fie in varianta inghetata, dar si de surplusul care va ridica probleme. Mai mult decat atat, tipul terenului de pe proprietatea dumneavoastra merita un gram de atentie pentru ca va poate indruma fie spre un model cu o singura treapta, fie spre unul dintre acele echipamente cu doua trepte. Nu in ultimul rand, efectuati o analiza certa asupra service-urilor disponibile in apropiere, asta pentru a va asigura de faptul ca echipamentul dumneavoastra va „supravietui” si dupa expirarea certificatului de garantie.
Citeste si