Filmele cu James Bond de-a lungul timpului

Cu totii stim de James Bond si numarul sau de cod 007. Acel spion britanic care merge in misiuni secrete, foloseste gadget-uri ultra moderne, destrama consipratii si mai are si timp sa se bucure de compania celor mai frumoase femei. Cu totii stim de James Bond : ) Insa nu cu totii stim ca seria de filme James Bond a luat nastere datorita cartilor scrie de Ian Fleming.

De-a lungul timpului, rolul agentului secret a fost interpretat de mai multi actori dupa cum urmeaza:

Intre 1962 si 1967 rolul lui James Bond a fost jucat de Sean Connery. Debutul l-a avut in filmul Dr. No din 1962, urmand sa mai joace in inca 4 filme ce-l aveau ca actor principal in rolul agentului secret ce folosea diferite dispozitive si camere de spionaj.

In filmul lansat in 1969 rolul agentului secret a fost jucat de George Lazenby, urmand ca in urmatorul film rolul principal sa ii revina lui Sean Connery. In 1973 rolul i-a revenit lui Roger Moore, care a jucat in nu mai putin de sase filme, ultima sa aparitie fiind in View to a Kill in 1985. Urmatoarele doua filme au fost sustinute de Timothy Dalton, urmand apoi seria lui Pierce Brosnan pana in 2002.

Din 2006 pana in prezent, Daniel Craig a intrat in rolul lui James Bond. Iar aceste ultime filme: Casino Royale, Quantum of Solace, SkyFall au fost itnr-adevar unele din cele mai reusite filme din seria James Bond. Asta ins pecial datorita faptului ca tehnologia a evoluat foarte mult si rolul de spion a devenit cu adevarat fascinant.

Foarte multe din dispozitivele si gadget-urile care le vedem in aceste filme cu spioni, sunt de fapt disponibile si in realitate. Aici ma refer la camere spion, ceasuri cu camera incorporata, binoclu ultra performant, ceasuri cu GPS, casti wireless etc. Multe din aceste gadgeturi le gasiti la vanzare pe site-uri variate.

Adaugat in: Personal, Timp liber

Comentariile sunt inchise.