Ferrari F80 – ultimul concept venit din partea fanilor

Ferrari F80 3

In urma cu ceva timp, Ferrari lansa, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, modelul LaFerrari, un raspuns extrem de prompt pentru McLaren si Lamborghini, doua branduri care domina de ceva timp aceasta nisa a automobilismului. Conceptul F80, asa cum l-a numit creatorul, este diametral opus modelului LaFerrari, un cu totul si cu totul alt nivel care ar putea inova extrem de mult piata si i-ar transforma pe multi dintre fanii neutri simpatizantii constructorului italian.

Pana aici nimic concret, pana la urma fotografiile vor comunica mult mai bine ideea pe care doresc s-o transmit. Povestea suna cam asa: Adriano Raeli, un italian pasionat de automobilism si un fan inrait al celor de la Ferrari, a desenat un concept unic in lume, Ferrari F80 depasind cu mult imaginatia fiecaruia dintre noi.

Prototipul pare a prelua multe dintre capacitatile monopostului de Formula 1, diferenta majora fiind ca formatul acestei masini este indicat chiar si pentru uz stradal. Inspirat din NGAD, un celebru proiect dedicat aviatiei, F80 chiar arata bine si tind sa cred ca, in ciuda asemanarilor cu Bugatti Veyron, va fi indragit de marea majoritate a fanilor constructorului italian.

Adriano a enuntat si cateva dintre specificatiile care ies din sfera designului, latura mecanico-electrica ducandu-ne cu gandul la un adevarat monstru al strazilor. Conform spuselor sale, Ferrari F80 ar urma sa fie propulsat de un V8 biturbo care dezvolta numai putin de 900 CP, totul asistat de un KERS similat celui utilizat de modelul LaFerrari. In total, numai putin de 1200 CP, numai buni de a face furori pe orice autostrada din lumea asta.

Mai mult de atat, capacitatile motorului, coroborate cu aerodinamica reiesita din schitele creatorului, ar urma sa ii permita lui F80 sa accelereze de la zero la 100 km/h in mai putin de doua secunde, viteza maxima urmand a fi de aproximativ 500 km/h. Realistic sau nu, modelul arata de-a dreptul superb, cantareste numai putin de 800 de kilograme si este pigmentat intr-o frumoasa si ambitioasa culoare rosie(nici nu se putea altfel).

Ce sa zic, pana si un fan McLaren lauda acest prototip, nici nu vreau sa ma gandesc ce vor spune fanii italienilor de la Ferrari. Cum vi se pare modelul? Mult prea futuristic sau intr-atat de deosebit incat constructorul italian ar trebui sa-l puna in aplicare?

Adaugat in: Auto & Moto

Comentariile sunt inchise.