Farmecul celui mai mare ghetar din Tirol

Cel mai interesant aspect care insoteste impozantul ghetar Pitztal se raporteaza la vederea panoramica foarte cuprinzatoare pe care o propune, de sus fiind vizibile piscurile a aproximativ 50 de varfuri. Si nu orice tip de varfuri muntoase, ci unele care depasesc lejer pragul de 3000 de metri altitudine.

Ei bine, surprizele care va asteapta pe cel mai mare ghetar din Tirol nu se opresc aici, tocmai pentru ca turistii europeni au ocazia sa se bucure de cea mai inalta cabina care circula pe sine, de una dintre putinele cofetarii situate la altitudine, dar si de un autentic festival al ghetarilor.

Incepand cu mijlocul lunii septembrie, persoanele care s-au decis sa mizeze pe un sejur la ski in Austria, mai precis in statiunea Tirol, au oportunitatea sa coboare pantele abrupte ale ghetarului Pitztal. Carui fapt se datoreaza sezonul alpin atat de timpuriu? Raspunsul este unul usor de intuit si aduce in lumina reflectoarelor instalatiile moderne de zapada care asigura fundalul „alb” perfect pentru turistii fideli ai acestei statiuni.

De asemenea, este interesant faptul ca in perioada imediat urmatoare, mai precis intre 29 si 30 octombrie se organizeaza festivalul aparte al ghetarului Pitztal. Printre activitatile pe care le puteti desfasura in aceste doua zile de basm se numara testarile de snowboarding, initierea in tainele escaladarilor de gheata, iar daca sunteti mai timizi puteti opta pentru cursurile de ski destinate incepatorilor.

Alte lucruri interesante pe care le puteti face in momentul in care ajungeti pe faimosul ghetar Pitztal se raporteaza la testarea imensei piste de ski fond sau liber, aceasta intruchipand un traseu clasic pe care il abordeaza profesionstii in circuitele lor de pregatire.

Insa, antrenamentul efectuat la inaltime nu reprezinta doar un prilej de pregatire stagionala pentru cei experimentati, ci poate reprezenta un „restart” ideal pentru un nou inceput de an. Mai mult decat atat, o data cu deschiderea sezonului de ski fond, turistii care ajung in peisajul ghetarului Pitztal au ocazia de a asista la numeroase competitii importante.

Nici apropierea Sarbatorilor de Iarna nu reprezinta un context care indeparteaza fluxul imens de turisti europeni, ci dimpotriva. In acea perioada majoritatea persoanelor aleg Piztal drept destinatie de vacanta, mai ales ca in imprejurimile acesteia exista numeroase sate unde traditiile se pastreaza la cel mai inalt nivel.

Un exemplu elocvent este reprezentat de satul Plangeross – locul in care Craciunul este sarbatorit in cea mai pura forma a sa, din intreg ritualul regional nelipsind faimoasele decoratiuni, cantece pastorale sau case frumos impodobite.

Iar pentru aceia dintre dumneavoastra care doresc sa isi organizeze o vacanta tarzie, Pitztal ramane o destinatie interesanta si captivanta, mai ales ca in luna martie se organizeaza un concurs denumit Pitztal WildFace – locul care atrage in inima sa cei mai rapizi snowboarderi si skiori de performanta.

Adaugat in: Calatorii

Comentariile sunt inchise.