Facebook va introduce reclame video in News Feed

Reclame video in news feed-ul FacebookFaptul ca cei de la Facebook au intrecut orice masura in materie de anunturi publicitare nu mai este deloc un subiect tabu, zi de zi dam piept cu zeci sau chiar sute de postari sponsorizate. Ultima veste din tabara americanilor este cu atat mai interesanta cu cat se mizeaza pe acelasi avant agresiv in ceea ce priveste publicitatea, in News Feed urmand sa-si faca aparitia si reclamele video.

Ce-i drept, primii care au ‘inovat’ piata publicitara au fost cei de la Youtube prin enervantele spoturi publicitare dispuse la inceputul videoclipurilor. Facebook nu face decat sa-si continue strategia si nu da doi lei pe ceea ce spun eu acum sau credeti voi.

Sa povestim putin despre ceea ce urmeaza sa insereze Facebook-ul, ar fi ok sa luati la cunostinta cat mai multi dintre voi, poate chiar o sa migrati catre Google+. Comunicatul oficial al celor de la Facebook este cat se poate de clar, in urmatoarele luni intrand in teste o forma de publicitate video. Intr-o prima faza, testele se vor realiza pe o audienta ceva mai scazuta, prima campanie de publicitate video consemnand lansarea filmului Divergent. In concluzie, ne asteptam ca in News Feed-urile noastre sa apara reclame sponsorizate in regim video, chestia si mai interesanta fiind ca video-urile vor porni automat in momentul in care ajungem cu desfasuratorul in dreptul lor.

Partea ‘buna’ a intregii acestei actiuni, asta daca exista o parte buna, se refera la lipsa sunetului, redarea alaturi de sunet realizandu-se doar in momentul in care accesati materialul video sau cand il redati in full screen. De asemenea, video-ul nu se va mai incarca in momentul in care derulati feed-ul mai departe, fapt care nu va deteriora viteza de incarcare a paginii.

Sunt sigur ca va intrebati cam ce ar trebui sa se petreaca daca accesati contul de Facebook de pe un device mobil iar raspunsul este unul destul de simplu. Daca va conectati la o retea 3G/4G, video-ul nu se va incarca pentru a nu consuma din traficul inclus in pachet, fapt pentru care Facebook a mizat doar pentru o incarcare a materialelor video in momentul in care smartphone-ul sau tableta voastra beneficiaza de o conexiune la internet prin Wi-fi.

Per ansamblu, ne asteptam la o noua ‘inovatie’ publicitara debitata de inteligenta nemarginita a sefilor Facebook, fiecare utilizator fiind in postura de a urmari clipuri de aproximativ 15 secunde. Nu, nu se va tine cont de parerea noastra, video-urile vor aparea chit ca vrem, chit ca nu vrem. Solutia? Hai pe Google+!

Adaugat in: Internet, Social Media

Un comentariu

  1. Ioana says:

    Dupa ce ca tot mai multi utilizatori migreaza catre alte retele sociale, ei tot la profit imediat se gandesc?