Cand vine vorba de browsere web, Google Chrome a devenit principalul meu aliat, asta in pofida faptului ca, la un moment dat, mizam si chiar sustineam din rasputeri ca Mozilla Firefox este cea mai buna solutie. Am fost nevoit sa trec de la Mozilla la Chrome in urma cu ceva timp prin prisma faptului ca anumite extensii de browser erau cu mult mai bine dezvoltate pe cea de-a doua solutie, drept pentru care si in prezent sunt fidel produsului celor de la Google. In atare condiiti, echipat fiind cu o serie de extensii menite sa-mi usureze munca de zi cu zi, Google Chrome este un aliat de nadejde si-mi ofere suficient de multe motive pentru a vi-l recomanda.
Utilizez destul de multe extensii, marea lor majoritate fiind destinate analizelor SEO. In ceea ce numesc eu top 3 al celor mai reusite extensii pe care le utilizez, nu ma voi limita doar la aplicatiile de natura SEO ci voi alege module diverse, utile chiar si utilizatorului de rand.
1. Open SEO Stats – Probabil cel mai complet tool de analiza onpage pentru un site, cele 7 tab-uri punandu-va la dispozitie majoritatea detaliilor de care aveti nevoie atunci cand doriti sa analizati pagina web pe care navigati. Aveti la dispozitie statistici generale de trafic, pagini indexate sau backlink-uri, informatii despre nameservere, IP sau semnalele din Social Media, precum si o analiza a paginii care va pune la dispozitie prezenta H-urilor, detaliile meta sau chiar numarul si tipurile link-urilor. Merita studiat si puteti sa-l cautati in portalul Google Chrome in vederea unei instalari.
2. Currency Converter – Nu lucrez cu banii, in sensul ca nu am un job de contabil si nici nu facturez zilnic, insa am nevoie de un tool capabil sa-mi garanteze o conversie rapida euro-lei sau dolari-lei. In acest sens, folosesc un convertor valutar BNR destul de intuitiv, Currency Converter putand fii accesat de pe orice pagina web pe care navigati. Astfel, daca va aflati in postura de a face o achizitie intr-o alta moneda si trebuie sa va faceti un calcul rapid chiar si in pagina de check out, Currency Converter nu face nimic altceva decat sa transpuna suma respectiva in lei sau orice alta moneda doriti, totul la cursul BNR al zilei.
3. Awesome Screenshot – Se intampla destul de des sa aveti nevoie de un prin screen rapid al monitorului pentru a sharui ceva interesant prietenilor vostri internauti. In acest sens, Awesome Screenshot isi face pe deplin datoria si va pune la dispozitie, intr-o editie gratuita, posibilitatea de a captura intregul monitor sau doar o anumita sectiune. Mai mult de atat, captura poate fi salvata in calculator sau intr-o locatie temporara, pret de 72 de ore fiind disponibila la o adresa pe care o puteti accesa de pe orice dispozitiv conectat la internet. O folosesc destul de des pentru a captura pasaje dintr-un site sau pentru a prelua elemente grafice dintr-un site.
Voi ce alte extensii Google Chrome folositi?
Citeste si