Evolutia rulourilor: de la PVC la aluminiu

In orice domeniu de-a lungul timpului se incearca din ce in ce mai multe forme de specializare, de modernizare, de orice tine de materie de “nou” . In aceasta era a vanatorii de orice poate fi schimbat, si la capitolul rulouri exterioare lucrurile stau la fel.

Daca pana acum cele mai utilizate rulouri exterioare erau fabricate din PVC, in timp si in acest domeniu s-au adus imbunatatiri ajungandu-se ca aceste rulouri exterioare sa se fabrice din aluminiu, material care aduce mult mai multe beneficii spre deosebire de prea-folositul PVC. Diferentele dintre aceste doua materiale sunt ca de la cer la pamant, desi diferenta de pret dintre ele pare a fi exagerat chiar de mare, ceea ce trebuie sa stiti este ca si diferenta dintre un produs de unica folosinta si o investitie de durata si calitate este la fel de mare.

Pentru rulourile din PVC durata de viata a acestora este de maxim 10 ani, perioada in care ele pot fi decolorate in timp, sau chiar deformate de caldura soarelui din timpul anotimpului cald. Spre deosebire de acestea, rulourile de aluminiu nu prezinta astfel de incoveninete, durata de viata a acestora ajungand si pana la 25 de ani, culorile in care acestea sunt disponibile pe piata sunt dintr-o gama larga de nuante, in timp ce la cele din PVC sunt disponibile doar 3 culori standard.

In ceea ce priveste ansamblarea acestora nu exista grad de comparatie, aceste doua procese fiind complet diferite. Rulourile de aluminiu au un design ce poate fi aplicat si pe o tamplarie deja ansamblata insa de cele mai multe ori se opteaza pentru modelul ce presupune o anumita distanta dintre carcasa ruloului si suprafata de ansamblare pentru a diminua efectul de sera.

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.