Etihad Airways doreste sa se extinda in America de Sud

Compania aeriana Etihad Airways a anuntat ca doreste sa isi stabilizeze pozitia in regiunea Americii de Sud incepand cu anul 2013. James Hogan, seful executiv al Etihad Airways, a declarat ca a inceput discutiile cu autoritatile aeroporturilor din America de Sud pentru incheierea unor eventuale parteneriate. Etihad Airways a decis sa isi mareasca prezenta in America Latina dupa ce cercetarile la nivel international au relevat ca zona beneficiaza de un potential de dezvoltare foarte mare.

In plus, vanzarile de bilete de avion achizitionate de europeni catre America Latina au crescut cu pana la 30% de la inceputul anului 2012. Pe langa extinderea numarului de curse pe care o vizeaza Etihad, oficialii operatorului arab doresc sa achizitioneze in continuare actiuni de la mai multe companii aeriene din America de Sud. In prezent, Etihad Airways detine 30% din actiunile AirBerlin, 40% din actiunile Air Aeychelles, 3% din Aer lingus si 10% din actiunile Virgin Australia.

James Hogan a anuntat ca incepand din 1 iunie 2013, operatorul aerian Etihad va incepe sa ruleze curse in regim non stop pe ruta Sao Paulo-Abu Dhabi, in parteneriat direct cu United Arab Emirates. Hogan a mentionat ca Brazilia reprezinta una dintre economiile lumii cu cele mai mari cresteri, detronand din topul mondial pe Marea Britanie. James Hogan estimeaza ca noua ruta va fi una profitabila, avand in vedere ca oamenii de afaceri care lucreazain Abu Dhabi calatoresc des in Brazilia. Hogan a mentionat ca 25% din companiile Brazilieneau sedii centrale in Abu Dhabi.

Adaugat in: Calatorii

Comentariile sunt inchise.