Echipamentele mai putin cunoscute din industriile aflate in plina expansiune

Nacelele cunoscute si ca platforme au in componenta mai multe elemente fiind folosite in mai multe domenii precum in domeniul aeronautic, platforme de baloane sau dirijabile.

Nacelele sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de plafforme aeriene de lucru PLA. Nacela foloseste un brat aerian pentru transportarea oamenilor care presteaza lucrari la inaltime.

Nacela a fost creata la sfarsitul anilor ’60, inceputul anilor ’70 pentru accesul usor la locurile aflate la inaltime. Este o varianata mult mai confortabila decat schela. Nacela permite un acces rapid si usor in spatile înguste. Este utilizata si de catre pompierii folosesc nacela pentru anumite operatiuni de urgenta.

Exista diferite tipuri de platforme. Sistemul lor de locomotie poate fi un criteriu de diferentiere. Există, astfel, platforme aeriene, care sunt independente: se misca independent, dar sunt restrictionate la o anumita distanta.
O platforma ar putea fi folosita ca o remorca. Este utila in diverse lucrari cum ar fi iluminatul public, energia electrica, sau calatoriilor de lunga durata. In cele din urma,platformele pe camion sunt un compromis intre nacele cu autopropulsie si nacela remorca. Ele sunt alcatuite din trei parti: platforma de lucru, structura extensibila si sasiu.

Nacela are metode diferite de elevatie: articulate, telescopice, articulate telescopic, foarfeca. Structura expandabila poate ridica platforma de lucru si se poate face prin diferite metode.
Nacela articulata si telescopica se inalta cel mai tare fiind foarte utila pentru lucrul la inaltimile inaccesibile.
Pilonili verticali si foarfeca aeriana ridica oamenii pana la inaltimea unde acestia presteaza serviciul. Ele pot ajunge la 26 de metri inaltime. De obicei, acestea sunt utilizate pentru mentinerea in depozite.
John L. Grove, un inventator american cunoscut in domeniul industriei, a fost prima persoana pentru fabricarea primei platforme de lucru aeriene in 1970. După o excursie in 1967, el a avut ideea unei platforme, când a vazut doi muncitori fiind electrocutati in timp ce lucrau pe schele.

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.