EasyMac sau cum sa-ti cumperi un produs Apple la un pret mult mai accesibil

Desi sunt unul dintre contestatarii produselor Apple, in mod cert din motive de natura financiara, vin in sprijinul amatorilor cu un sfat care se poate dovedi util in viitorul apropiat. Problema mea referitoare la politica americanilor este relativ simpla: NU agreez snobismul, o calitate pe care, din pacate, cei de la Apple o afiseaza cu nonsalanta ori de cate ori au ocazia. Pretul noilor iPhone-uri ajung chiar si la 5000 de lei, aproximativ sase salarii minime sau, altfel spus, munca de jumatate de an a unei persoane angrenate in comert, productie sau orice alta ramura a industriei noastre. Astfel, ca sa inchei frustrarea mea la adresa Apple si a altor branduri similare, e de-a dreptul absurd sa platesti o suma excentrica pentru un produs care se comporta similar cu unul achizitionat cu doar un sfert din totalul cheltuit.

Revenind la EasyMac, asta pentru ca nu am apucat sa deschid subiectul propriu-zis, nu este nimic altceva decat o platforma careia chiar ii gasesc o utilitate, chit ca se axeaza exclusiv pe produsele realizate si comercializate de Apple in Romania. Iphone-uri, iPad-uri sau Mac-uri, le puteti regasi pe toate pe site-ul easymac.ro, un portal care se dovedeste a fi o reala piata de desfacere a produselor marca Apple, fie ca este vorba despre noutati sau produse second hand. Dincolo de sumele exorbitante care se platesc in schimbului unui iPhone sau iPad din generatia noua, EasyMac introduce pe piata din Romania un concept care, cred eu, ca o sa ia amploare in viitorul apropiat, acest tip de comert ajutand mii de persoane sa intre in posesia produsului dorit la un pret mult mai accesibil. Un exemplu concret este iPhone 5S, telefon care se vinde in magazinele de specialitate la preturi cuprinse intre 2500 si 3500 de lei, diferentele de pret fiind o urmare fireasca a asa-ziselor capacitati de stocare impuse de Apple. Ei bine, ca o comparatie, pe site-ul EasyMac puteti regasi acelasi produs, nou sau second hand, la un pret de aproximativ 1000-1200 de lei, o suma cu mult mai accesibila pe care o achitati in schimbului un telefon aflat intr-o perfecta stare de functionare.

Nu sunt multe de spus despre acest tip de comert, pana la urma stim cu totii ca telefoanele mobile, fie ele iPhone-uri sau alte marci, pot fi cumparate la preturi cu mult mai scazute daca nu se apeleaza la magazinele de specialitate, in cazul de fata, EasyMac fiind o alternativa viabila pentru cei care isi doresc un smartphone sau alt gadget performant, dar care nu pot achita sume exorbitante in schimbul sau.

Punctele forte ale acestui site nu sunt doar de natura comerciala, cu precadere in randul numarului de produse listate, ci si in maniera de achizitie, vanzatorii nefiind nimeni altcineva decat persoane fizice sau juridice care doresc sa aduca o schimbare tehnologica in viata lor. Astfel, sunt listate de catre  vanzatori cateva mii de produse ale unuia dintre cei mai importanti producatori de smartphone-uri, tablete si pc-uri la nivel mondial, fiecare anunt fiind verificat in prealabil in vederea confirmarii veridicitatii tuturor datelor listate. Personal, desi nu sunt un mare fan al produselor marca Apple, pot spune ca recomand EasyMac pasionatilor de tehnologie care doresc sa-si achizitioneze un Iphone sau Ipad, cele mai populare produse de altfel, la un pret mult sub cele practicate de magazinele de electronice & IT.

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.