Duplicitatea naturii umane este o realitate crunta

Zilele acestea a trecut in nefiinta poetul Adrian Paunescu. Adulat de unii (multi as spune), hulit de altii, prezenta domnului Paunescu creea atmosfera iar mintea sa sclipitoare iti dadea speranta si te facea sa privesti dincolo de mizeria in care te zbati…

Am observat in unele medii (in special intr-o anumita zona a netului autohton) cum tot felul de nulitati s-au erijat in judecatori supremi, detinand in viziunea lor, adevarul absolut si avand cheile care duc spre rezolvarea tuturor problemelor noastre existentiale. Ceea ce este si mai curios este faptul ca, detractorii poetului (marea lor majoritate) ii recunosc meritele care decurg din activitatea sa profesionala.

Nu sunt un “fan” Adrian Paunescu insa am apreciat intotdeauna lucrurile bune, calitatile unui om, indiferent de numele sau. Iar poetul Adrian Paunescu ne-a lasat o mostenire incontestabila. Despre omul din spatele unui nume se pot spune multe. Suntem fiinte impulsive si, in general, la auzul unei idei, expresii, a unui nume actionam sub imperiul emotiilor. Nu avem timp sa rationam, sa facem distinctii, disocieri.

In schimb trecem imediat la generalizari, verdicte, jigniri cu o siguranta uluitoare. Problema este ca aceasta siguranta nu se bazeaza pe ceva solid, real. Ea este, de cele mai multe ori, rezultatul propriilor prejudecati, idei despre modul in care noi percepem realitatea si nu despre cum se prezinta ea cu adevarat. Pe acest lucru se bazeaza si “specialistii” din domeniu. Se joaca in mod deliberat cu mintile noastre, cu notiunile, cu realitatea, scopul final fiind acela de a crede ceea ce ei iti prezinta si nu ceea ce vezi tu cu ochii tai si realizezi cu mintea ta. “Imaginea este denaturata, falsa, fiindca asa iti spun eu, crede-ma pe cuvant. Ceea ce tu vezi este doar o iluzie optica…”

Astfel ca, in Romania sunt destui infantili care sa preia respectivele “servite” si sa le propage la randul lor in tot felul de medii.

Revenind la decesul prematur al poetului, nu pot sa nu observ lipsa de continuitate in ceea ce priveste actiunile, vorbele unora care pana mai ieri il dispretuiau. Astazi, aproape toata lumea il iubeste. Pe toate canalele TV si in general in mass-media, a reinviat cenaclul Flacara. Domnul Paunescu este astazi “geniu”, “mare poet”.

Adaugat in: Evenimente, Interesant, Muzica

Comentariile sunt inchise.