Dupa Google, Yahoo si Bing aleg si ele sa stearga link-uri din motoarele de cautare

Daca cei de la Google s-au folosit de aprobarea oferita de Curtea de Justitie a Uniunii Europene pentru a putea sterge anumite rezultate din cautari, se pare ca si cei de la Yahoo si Bing vor proceda similar in viitorul apropiat. Stim cu totii ca Google este de departe cel mai folosit motor de cautare in Romania si nu numai, insa Yahoo si Bing au pietele lor, mai ales in SUA si Asia, drept pentru care aceasta decizie este una destul de importanta. Personal, folosesc Google, asta pentru ca este popular, returneaza rezultatele intr-o maniera cu mult mai curata si, nu in ultimul rand, fac SEO, drept pentru care preferintele publicului din Romania ma influenteaza intr-o maniera covarsitoare, indeosebi clientii de SEO.

Bing este sustinut de Microsoft, americanii afirmand faptul ca cererile de aceasta natura venite din partea utilizatorilor au fost procesate inca din luna iulie a acestui an. S-au plasat aproximativ 700 de request-uri, doar 80 dintre acestea primind raspunsuri din partea reprezentantilor Bing. Ciudat este faptul ca nicio solicitare nu a culminat cu stergerea unui URL, majoritatea dintre ele facand referire la profilele unor utilizatori ai retelelor sociale. Conform comunicatului de presa, reprezentantii Bing au indrumat utilizatorii sa-si acceseze adresele retelelor sociale si sa-si editeze continutul, indepartandu-se astfel toate elementele care nu se doresc a fi afisate in rezultate.

Cel putin dubios este faptul ca ambele companii nu au anuntat vreo policita in acest sens, atat Bing cat si Yahoo dorind sa indeparteze link-urile sugerate de utilizatori dar in ce conditii?! Sunt reguli interne numai de ei stiute iar acest detaliu nu ma incalzeste cu absolut nimic, ideal ar fi fost ca totul sa fie extrem de transparent si sa existe un mod de informare a utilizatorilor care doresc sa-si pastreze intimitatea online.

Cumuland rezultatele celor de la Google cu tentativele Bing si Yahoo, nu as putea trage o concluzie anume. Cert este ca Google pare a avea un sistem mult mai performant, cel putin daca ne raportam la cel dedicat webmasterilor, insa problema url-urilor semnalate pare a avea si anumite scapari, in sensul ca anumite pagini sterse pot fi la fel de bine reindexate de motoarele de cautare sub alta adresa web. Ramane sa vedem cum se vor materializa lucrurile pe viitor, cert este ca avem dreptul la intimitate si anumite probleme necesita o rezoltare din partea principalelor motoare de cautare.

Adaugat in: Internet

Comentariile sunt inchise.