Dronele gandite de Facebook pentru a oferi conexiune la internet in zonele dezavantajate

Implicarea celor de la Facebook in domeniile extra socializare nu mai este o noutate, in ultimii doi ani lucrandu-se intens la gasirea unei solutii prin care cei din zonele dezavantajate sa poata beneficia de conexiuni la internet stabile si rapide. Discutam in primul si in primul rand despre tarile sarace, cu un nivel de trai scazut si foarte scazut, care nu permite realizarea unei infrastructuri de calitate. Intocmai aecste zone izonale au intrat pe radarul celor de la Connectivity Lab, o echipa de specialisti Facebook ce face parte din amplul proiect Internet.org.

Proiectul lansat in urma cu aproximativ doi ani este sustinut atat de Mark Zuckerberg, cel care l-a initiat, cat si de o buna parte dintre companiile de top din domeniul IT. Avem parte de multe minti cu adevarat sclipitoare, care au inovat domeniul tehnologic in ultimii ani, drept pentru care tind sa cred ca initiativele se vor dovedi unele de succes.

Drone Facebook - conexiune la internet prin satelit

Solutia de moment pare a fi realizarea unor drone, avioane fara pilot ce vor fi alimentate in baza energiei solare. Pentru zonele in care densitatea populatiei este una ridicata, prezenta dronelor este una de bun augur si suficienta, in timp ce in zonele in care numarul de locuitori pe kilometru patrat este unul scazut, se va apela la sateliti de dimensiuni variabile. In aceste conditii, se vor implementa drone de amploare, care vor tine locul satelitilor si vor avea rolul de a oferi o conexiune la internet de mare viteza. Fiind proiectate pentru a functiona pentru o lunga perioada de timp alimentandu-se direct de la lumina solara, dronele vor zbura la o altitudine de aproximativ 20.000 de metri, suficient pentru ca transmisia semnalului sa se realizeze in conditii optime.

In privinta transmisiei semnalului, se pare ca tehnologia aleasa se bazeaza pe lasere, orientarea lor realizandu-se intr-un mod extrem de precis catre un punct ales cu cea mai mare atentie, rezultatul fiind o latime de banda foarte ridicata.

Detalii despre tehnologiile ce urmeaza a fi implementate regasiti in materialul video de mai jos.

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.