Dragoste

Iubirea vede binele in toata lumea si doreste lucruri bune pentru ea. Poate ca nu stiti intotdeauna ce este mai bun pentru altcineva, dar daca ii iubiti, vreti fericirea lor finala si vreti sa ii vedeti cum cresc.

Recunoasteti ca nimeni nu ajunge la maturitate cu caracterul fix si neschimbat; noi toti suntem o lucrare in desfasurare. Lucrurile pe care le-ar spune sinele tau de 20 de ani ar putea sa-ti stropeasca sinele tau de 40 de ani. Face parte din a fi om daca sunteti un om care continua sa creasca.

Cineva pe care-l iubiti face lucruri teribile in anii 20 sau 30 – lucruri pe care nu le-ar face niciodata acum (la mijlocul anilor ’40)?

Iarta-i pentru ca nu stiau mai bine inainte sa afle ce i-a oprit de la a face acele lucruri teribile. Si iarta-te pentru ca nu stiti ca fiintele umane sunt capabile de lucruri teribile – la fel cum suntem si noi capabili de crestere.

Cand iubiti pe cineva, nu va bazati dragostea pe tipul de persoana care a fost acum zece sau douazeci de ani, sau pe tipul de persoana pe care sperati ca ei devin sau doriti. Iubirea ta le spune: „Esti de ajuns – la fel cum esti astazi”.

Recunoasteti ca credintele si comportamentul lor se pot schimba in timp ce cresc, dar din moment ce dragostea voastra nu depinde de ceea ce ei cred sau de faptul ca sunteti de acord cu totul, dragostea dvs. nu se diminueaza cu timpul si cu provocarile pe care aceste schimbari le aduc.

Codul dragostei: „Imi place atat cu pasiune cat si cu intelegere; dragostea adevarata este treaz. „

Adaugat in: Personal

Comentariile sunt inchise.