Dosarul Transferurilor face primele victime?!

Astazi am rasfoit putin ziarele cat am luat pauza la lucru si am citit, inevitabil, si despre sentinta acordata celor implicati in Dosarul Transferurilor. Cei care sunt la curent cu lucrurile petrecute in fotbalul romanesc, stu ca undeva prin primavara, mai exact pe 3 aprilie, cei opt implicati in acest proces au fost achitati de catre Curtea de Apel.

Ei bine, astazi, lucrurile au luat o alta directie si, in urma unui recurs, Procurorii Anticoruptie au decis sa faca apel, in urma caruia Curtea de Apel a schimbat sentinta. Decizia nu este una definitiva, insa este una extrem de dureroasa, daca nu la propriu, macar pentru imaginea celor implicati.

Decizia Curtii de Apel:
George Copos – 5 ani de închisoare cu executare
Victor Becali – 7 ani de închisoare cu executare
Giovani Becali – 8 ani de închisoare cu executare
Cristi Borcea – 7 ani de închisoare cu executare
Mihai Stoica – 4 ani de închisoare cu executare
Jean Padureanu – 3 ani de închisoare cu suspendare
Gica Popescu – 3 ani de închisoare cu suspendare
Gheorghe Netoiu – 3 ani de închisoare cu suspendare

Cum a pornit tot acest proces? Cei opt au fost trimisi in judecata pe 2 octombrie 2008, procurorii sustinand ca au provocat prejudicii statului de peste 1.5 milioane de euro, dar si pagube cluburilor pe care le administrau/impresariu, pagube care se ridica la peste 10 milioane de dolari. Cum au facut asta? Au spalat banii din transferurile a 12 fotbalisti prin firme fantoma si off-shore-uri.
Nu stiu cum se va incheia procesul insa am o vaga idee ca toti cei opt vor fi achitati. De ce? Puterea lor financiara nu le permite sa stea dupa gratii 🙂

foto: Prosport

Adaugat in: Sport

5 comentarii

 1. Las ca isi merita soarta ca prea au tupeu….laurentiu sunt de la refuzake.info..interesat e un link ex?!

  • Banul dicteaza, deci raman la parerea de mai sus. Ti-am raspuns pe mail Lucian, refuzake.info e penalizat pentru link exchange/vanzare de linkuri, drept dovada ca are si PR0. Rezolva aceasta problema mai intai.
   Numai bine.

 2. Si eu ma indoiesc ca vor ajunge dupa gratii, iar daca vor ajunge nu vor sta prea mult.

  • Pai dat fiind faptul ca investesc in fotbal si deja sunt tot mai putini care o fac, mi-e greu sa cred ca un Copos, Padureanu sau chiar Borcea, care s-a retras de la Dinamo, vor sta dupa gratii! Mafiotii din clanul Becali pot merge linistiti, n-o sa le duca nimeni dorul.

 3. Anonim says:

  si uite ca jiji este dupa gratii deja si urmeaza si astia cat de curand pentru ca i-au trimis la primi care au judecat cazul si i-au condamnat asa ca degeaba a lasat Gigi mana libera lu MM pentru ca il va urma.