Domeniul constructiilor – sfaturi pentru alegerea articolelor de incaltaminte

ghete de protectiePersoanele care abia si-au incheiat studiile in universitatile de profil ori muncitorii calificati care beneficiaza de o experienta vasta in acest domeniu trebuie sa constientizeze faptul ca echipamentul individual de protectie este o regula de aur. In primul, in al doilea si pentru tot restul anilor de activitate.

Iar dintre componentele de baza ale EIP-ului trebuie sa oferim o postura privilegiata articolelor de incaltaminte, respectiv ghetelor si bocancilor de protectie. Concepute pentru a oferi in egala masura confort de-a lungul orelor de munca, dar si pentru a va feri de o paleta vasta de accidente, majoritatea modelelor de ghete de protectie urmeaza un design ce nu permite piciorului sa fie afectat de un impact exterior, fie ca vorbim despre compresie, strapungere ori altceva.

Inainte de a va prezenta pe indelete clasele de siguranta, dumneavoastra trebuie sa va familiarizati cu principalele marcaje pe care le veti identifica in magazinele ce se ocupa de fabricarea, producerea si comercializarea bocancilor pentru industria constructiilor. Incepem cu marcajul infatisat de litera „A”, care se raporteaza la un adjectiv ce incepe cu aceeasi litera a alfabetului, respectiv „antistatic”. Din punctul de vedere al ordinii alfabetice, urmeaza marcajul „E”, ilustrativ pentru abilitatea bocancului de a absorbi socurile din exterior. Un ultim marcaj important a carui semnificatie este exprimata de o singura litera este „P” – marcajul care anunta prezenta unei lamele antiperforatie.

Marcajele compuse din doua sau trei litere sunt si ele unele de urmarit in momentul in care va alegeti perechile de incaltaminte pentru munca. Dupa cum urmeaza, avem marcajul „SB”, care sugereaza prezenta unui bombeu de securitate in designul bocancului, marcajul „WR”, ilustrativ pentru impermeabilitate la precipitatii si umezeala, precum si „CI” & „HRO”. Primul se raporteaza la gradul de izolatie impotriva frigului, in timp ce al doilea este graitor pentru rezistenta la calduri mari.

Cunoscand aceasta mini „terminologie”, putem purcede sa vorbim despre clasele de siguranta, incepand cu”S1″. In aceasta clasa sunt incluse articolele de incaltaminte care sunt in egala masura potrivite pentru absorbtia socurilor exterioare, caci prezinta bombeu de securitate. Mai mult decat atat, bocancii din clasa S1 sunt recomandati celor care lucreaza intr-un mediu unde protectia antistatica devine esentiala.

Cea de-a doua clasa de securitate ilustreaza, in linii mari, cam aceleasi proprietati cu prima clasa de siguranta, un avantaj in plus al ghetelor din aceasta categorie fiind acela ca sunt rezistente si in fata precipitatiilor din exterior. Asadar, vorbim despre marcajul „WR” = impermeabilitate. Cam tot ce ne-am putea dori de la perechile de incaltaminte potrivite pentru domeniul constructiilor, nu-i asa?

Din perspectiva ultimei clase de siguranta, noutatea vine o data cu prezenta lamelei de perforatie, marcaj pe care il vom intalni doar pe etichetele bocancilor care se adreseaza muncitorilor din industriile grele. Mai precis, angajatii care au acces nestingherit pe terenuri denivelate si periculoase sunt aceia care ar trebui sa poarte ghete de protectie din aceasta categorie.

Adaugat in: Business, Diverse

Comentariile sunt inchise.