Destinatie de vacanta: Perugia, Italia

In apropiere de fliviul Tibru, al 2-lea rau ca lungime din Italia, se afla un oras numit Perugia cu un numar de aproape 165.000 de locuitori, dupa studiile din anul 2007. Este capitala regiunii Umbria, numele venind de la tribul Umbri care traiau acolo in secolul VI. Orasul este mentionat prima data in istorie in anul 309-310 inainte de Hristos aparand sub numele de Perusia. Perugia este asezat intr-o zona de deal fiind un oras medieval unde puteti vizita palatele gotice sau cafenelele jazz.

In acest oras  s-au nascut importanti artisti printre care Gentile da Fabiano si Perugino. Perugino a dat si numele orasului, care a fost numit asa in cinstea lui.

Orasul este respectat din punct de vedere universitar, aici aflandu-se 2 universitati unde studieaza in special strainii, de aici venind si numele de  “orasul studentilor straini”. Cele 2 universitati de numesc  Universitatea din Perugia si Universitatea pentru straini.

Aici in fiecare an au loc mai multe festival care mai scapa orasul de monotonie, facandu-l mai vesel. Unul dintre aceste are loc in luna octombrie si se numeste Festivalul Eurochocolate.  Un alt festival se numeste Festivalul Umbria Jazz si este un important loc pentru muzica jazz din Europa. Festivalul are joc in fiecare an din anul 1973,deobicei in luna iunie.

Simbolul orasului este un grifon, el aparand pe statuile contruite in oras. Puteti vizita multe biserici cu o importanta istorica mare, ele fiind contruite cu mult timp in urma.

Biserica de la Sant’Angelo a fost contruita prin  secolele 5-6 care a fost initial un mausoleum pentru Roman Emperor Hadrian si pentru familia sa.

Adaugat in: Calatorii

Comentariile sunt inchise.