Destinatie de vacanta: Bora Bora, French Polynesia, Asia

Insula mult dorita de multi, Bora-Bora, este una dintre cele mai frumoase din lume. Aflata in mijlocul Oceanului Pacific este o destinatie exotica de vara cu plaje aurii si palmieri care completeza peisaul.

Temperaturile de 24 si 28 de grade Celsius sunt perfecte pentru o zi la plaja.

Pe teritoriul insulei Bora-Bora se afla 2 munti care strajuiesc zona: Muntele Pahia care atinge 660 metri altitudine si Muntele Otemanu care ajunge pana la 725 de metri altitudine.

Primul european care a vazut aceasta insula este Jacob Roggeven, un explorator din Olanda, in anul 1722. In 1769 James Cook a vazut insula si dupa 8 ani a ancorat in portul natural de pe aceasta.

Intre anii 1928 si 1929 aici s-a filmat filmu american Tab. Acest film a facut insula cunocuta in toata lumea, el ilustrand povestea de iubirea a unui pescar care a indraznit sa incalce regulile tabu stravechi.

Insula s-a format acum 3 milioane de ani cand s-a ridicat de sub mare. In jurul acesteia este un recif coraligen care „pazeste” insula de valurile dure ale marii.

Insula este un vis pentru oricine caruia ii place marea si aventura. Peisajele frumoase ale insulei arata cat de frumos poate sculpta natura peisajul.

Adaugat in: Calatorii

Comentariile sunt inchise.