Fibrele
– Previn constipatia, ajutand sistemul digestiv sa lucreze benefic ;
– Surse : cereale, paine integrala, legume, fructe, ovaz, nuci, fasole.
Proteinele :
– Ajuta la crearea, mentinerea si refacerea celulelor si organelor corpului ;
– Surse : carne (inclusiv peste), lactate, soia, oua. De asemenea se regasesc (in cantitati reduse) si in cereale, nuci, seminte, linte, fasole.
Grasimile :
Contrar credintei multora dintre noi, organismul are nevoie de grasimi sau uleiuri (insa intr-o anumita cantititate)! Acestea se impart in :
- grasimi saturate carne, unt, branza, lapte nesmantanit (atentie, consumate cu moderatie !)
- grasimi nesaturate ulei de masline, ulei vegetal, margarina vegetala, nuci, peste gras, seminte ;
Revenind la ideea utilitatii(lor), grasimile ajuta la :
- absorbtia vitaminelor A, E, D, K ;
- o stare buna de sanatate ;
- energie (producerea energiei necesara organismului in activitatile zilnice) ;
Citeste si