Despre principalele grupe de alimente

Fibrele

– Previn constipatia, ajutand sistemul digestiv sa lucreze benefic ;

– Surse : cereale, paine integrala, legume, fructe, ovaz, nuci, fasole.

Proteinele :

– Ajuta la crearea, mentinerea si refacerea celulelor si organelor corpului ;

– Surse : carne (inclusiv peste), lactate, soia, oua. De asemenea se regasesc (in cantitati reduse) si in cereale, nuci, seminte, linte, fasole.

Grasimile :

Contrar credintei multora dintre noi, organismul are nevoie de grasimi sau uleiuri (insa intr-o anumita cantititate)! Acestea se impart in :

  • grasimi saturate carne, unt, branza, lapte nesmantanit (atentie, consumate cu moderatie !)
  • grasimi nesaturate ulei de masline, ulei vegetal, margarina vegetala, nuci, peste gras, seminte ;

Revenind la ideea utilitatii(lor), grasimile ajuta la :

  • absorbtia vitaminelor A, E, D, K ;
  • o stare buna de sanatate ;
  • energie (producerea energiei necesara organismului in activitatile zilnice) ;
Adaugat in: Sanatate, Shopping

Comentariile sunt inchise.