Despre marele actor Stefan Iordache

Peste cateva zile, se implinesc noua ani de la trecerea in nefiinta a marelui actor Stefan Iordache. Tocmai de aceea (si nu numai) am hotarat ca recomandarea (culturala -a-) saptamanii sa se indrepte catre unul din oamenii care mi-au bucurat (si imi bucura in continuare) sufletul si mintea.

Vedeta a ecranului inca de la debut, cel mai iubit dintre pamanteni, marele actor de teatru si film – Stefan Iordache a aprins o stea pe cer in urma cu doi ani, lasand publicului, drept amintire, roluri memorabile ce au dat viata unor personaje magnifice creeate prin reflexivitatea, carisma si stralucita stapanire a mijloacelor de expresie.

Ca fapt divers, pentru cei care nu stiu, “cel mai iubit dintre pamanteni” ne-a mangaiat sufletele si altfel, alaturi de alti maestri : Gheorghe Dinica (Dumnezeu sa-l ierte) si Nelu Ploiesteanu pe o serie de compilatii muzicale (pe care le recomand cu caldura) intitulate sugestiv “Cantece de petrecere.”

A fost casatorit timp de 40 de ani cu nepoata pictorului Nicolae Tonitza – Mihaela Tonitza-Iordache care la randu-i a trecut in nefiinta la data de 13.03.2010. Mihaela a stiut ca nu va supravietui prea mult fara dragostea vietii ei. Pe coroana depusa la moartea sotului scria : “Asteapta-ma! Mihaela.”

Adaugat in: Arta, Autor, Filme, Stiri

Comentariile sunt inchise.