Designerul celor de la Samsung a fost indepartat, se asteapta un viitor Galaxy S total diferit

Designerul de la Samung a fost demisRaportandu-ne la segmentul dedicat smartphone-urilor, ultimele doua upgrade-uri din tabara celor de la Samsung au fost mai mult sau mai putin convingatoare, atat Samsung Galaxy S4 cat si versiunea Galaxy S5 aducand destul de putine imbunatatiri. Trecerea de la S3 la S4 a fost mai mult decat un esec, asta impotriva faptului ca detin un S4 si sunt destul de multumit de maniera sa de lucru pana in momentul de fata, in timp ce trecerea la S5 mi se pare total neinspirata.

Spun neinspirata pentru ca designul este asemanator iar specificatiile tehnice au fost imbunatatite nesemnificativ, drept pentru care tind sa cred ca Galaxy S5 este mai degraba un esec decat o reusita. Ce-i drept, cifrele ma contrazic, intr-un articol viitor urmand sa va spun cum au reusit coreenii sa ajunga la 10 milioane de unitati vandute in mai putin de 30 de zile de la lansare.

Nu sunt singurul care este de parere ca noul Galaxy S5 este un telefon mai degraba ratat, majoritatea fanilor seriei fiind surprinsi sa observe cum Samsung este incapabila sa realizeze un smartphone cu adevarat revolutionar. Din punct de vedere al designului, S5 este o copie fidela a fratelui mai mic si acest aspect pare sa-l fi indepartat de la conducerea departamentului de design pe Chang Dong-hoon, unul dintre pionii principali ai ascensiunii celor de la Samsung.

Ceea ce mi se pare cu adevarat interesant este faptul ca Chang nu va fi demis din companie ci va face trecerea catre departamentul Design Strategy Team, o sectie care se ocupa de modelarea viitoarelor telefoane Samsung. Chiar si in aceste conditii, Samsung necesita o minte proaspata, cu idei care sa ii redea imaginea de lux, drept pentru care s-a mizat pe tanarul Lee Min-hyouk, un personaj care ocupa functia de vice-presedinte si care va deveni cel mai tanar director executiv din sanul companiei.

Chiar daca Chang a refuzat sa raspunda la intrebarile legate de acest subiect, intreaga suflare Samsung pare sa confirme aceasta mutare, drept pentru care ma astept ca urmatorul telefon din seria Galaxy sa fie unul cu totul si cu totul diferit, revolutionar as putea spune.

In conditiile de fata, astept cu nerabdare viitorul Samsung Galaxy S6 si sper sa fie cu mult mai bine structurat din punct de vedere estetic si un varf de gama in ceea ce priveste performantele, doar in aceste conditii fiind in postura de a-mi schimba actualul telefon.

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.