Debut pentru Romania la CE de handbal din Serbia: Romania – Rusia, de la ora 21:15

Nationala Romaniei debuteaza in aceasta seara la Europeanul de handbal din Serbia contra Rusiei, nationala care ne-a invins in trei randuri in ultimii ani: in finala mica de la Euro 2000, scor 21-16, in finala CM 2005, 28-23, si in semifinala CM 2007, scor 30-20. Un alt aspect important in reprezinta faptul ca nationala noastra nu a mai reusit sa invinga Rusia intr-o partida disputata in cadrul unei competitii de mare anvergura din 1996, scor 29-26, intr-un meci desfasurat la Campionatele Europene.

FRH a renuntat la selectionerul Radu Voina si l-a repus in functie pe Gheorghe Tadici, antrenorul care ne-a adus ultimele succese la nivel european si mondial. Rusoaicele au schimbat si ele antrenorul, in locul lui Evgheni Trefilov fiind numit Vitali Krohin, fost secund ala acestuia.
Echipa noastra arata destul de bine, mai ales dupa revenirea Cristinei Neagu, cea mai buna handbalista de acum 2 ani. Cristina a suferit o accidentare extrem de grava la umarul bratului drept, accidentare care a tinut-o pe banca mai bine de 18 luni. Absenta principala din lotul nostru pare a fi Valentina Elisei, extrema noastra fiind indisponibila. Din lot, vor mai face parte handbaliste bune precum Adina Meirosu, Aurelia Bradeanu, Ada Nechita, Ionela Stanca sau Oana Manea(intreg lotul il voi adauga mai jos).

Din grupa noastra de la Euro 2012 mai fac parte nationalele Muntenegrului si Islandei, doua formatii puternice dar de care putem trece. Primul examen este impotriva Rusiei si sper sa-l trecem cu bine, handbalul romanesc are nevoie de o performanta notabila la finele acestui turneu final.

Meciul Romaniei va fi transmis de TVR 2, incepand cu ora 21:15. Tot ce putem face este sa ne incurajam nationala Romaniei, chiar si din fata televizoarelor! HAI ROMANIA!

Lotul Romaniei pentru CE de handbal din Serbia 2012

Adaugat in: Sport

Comentariile sunt inchise.