De vorba cu psihologul vedetelor: Despre arta comunicarii in relatia de cuplu

De cele mai multe ori, relatiile sunt o uniune a doi indivizi si, uneori, ambii oameni sunt responsabili pentru orice fel de problema se iveste la orizont in relatia acestora.. Trebuie sa fii dispus sa-l asculti pe partenerul tau si sa fii pregatit sa faci unele schimbari daca vrei sa recastigi scanteia pierduta, dar mai ales increderea pierduta.

Daca dumneavoastra si partenerul sunteti dispusi sa incercati lucruri noi, psihologul vedetelor va ofera cateva recomandari cu ajutorul carora puteti aduce relatia pe linia de plutire:

Comunicati zilnic
Iti amintesti cand ai simtit ca i-ai putea spune partenerului tau ceva fara sa fii judecata? Ei bine, astfel de momente trebuie sa fie mult mai frecvente. Comunicarea este cheia intr-o relatie, asa ca fii vocala si exprima-te cu privire la nevoile si gandurile tale. Discutati interesele de ammbele parti si vorbiti despre experientele traite la birou, in trafic sau in fata blocului. Cu toate acestea, pentru cat de mult vorbiti, trebuie sa fiti dispusi sa ascultati si sa manifestati un adevarat interes fata de gandurile partenerului.

Reveniti la partea non-sexuala a relatiei
Intimitatea reala implica mai mult decat sexul. Este nevoie de multa incredere. Reveniti la obiceiul de a va atinge partenerul. Pentru prieteni, o imbratisare poate fi prea mult. Pentru un sot, un sarut poate fi un spectacol uimitor de afectiune si apreciere care nu duce intotdeauna in dormitor. Contactul vizual este vital intr-o relatie, asa ca nu te teme de el. In schimb, experimenteaza momente de relaxare alaturi de partenerul tau.

Daca sexul face parte din relatie, exprimati-va tabuurile
Este complet de inteles ca viata profesionala, copiii si rutina de zi cu zi fac ca sexul sa para mai degraba o corvoada decat o modalitate de a va conecta cu partenerul. Dar este o modalitate de a va conecta. In afara de a fi spontan, incercati sa acordati timp liber pentru a face sex cu partenerul dumneavoastra, dar mai mult de atat, de a comunica ce va nemultumeste sau ce ati vrea sa imbunatatiti pentru a reaprinde flacara iubirii. Pentru a pastra lucrurile interesante, incercati sa flirtezi pe tot parcursul zilei pentru a construi un sentiment neasteptat.

Solicitati-i ajutorul ori de cate ori aveti nevoie
Uneori aveti nevoie de putina indrumare pentru a face schimbari majore intr-o relatie, si asta e in regula. Acest lucru este valabil mai ales daca lipsa de intimitate a avut loc din cauza unei forme de tradare precum infidelitatea. Daca doriti sa aduceti lucrurile inapoi la fel cum au fost, trebuie sa reconstruiti increderea care a dus la intimitate. Un psiholog va poate oferi recomandarile specifice legate de nevoile relatiei dumneavoastra.

 

 

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.