De ce trebuie sa tinem cont atunci cand alegem un covor?

Desi poate parea simplu la prima vedere, achizitionarea si montarea unui covor din PVC nu este o actiune atat de usoara precum pare. In primul rand, trebuie sa avem in vedere numeroase aspecte dupa cae ne ghidam. Cand vine vorba de achizitionarea unor covoare potrivite pentru trafic intens si montajul lor, puteti gasi o solutie ideala accesand acest site de specialitate.

Dimeniunea este printre primele criterii de care trebuie sa tinem cont, avand in vedere marimea spatiului in care vom pune covorul, trebuie sa stabilim cat de mare va fi acest covor sau daca alegem sa acoperim intreaga suprafata.

Exista numeroase materiale si modele de unde poti alege, insa este important sa cunoastem cateva detalii. Covoarele din lana, de exemplu sunt rezistente si foarte calduroase, sunt destinate spatiilor mici, foarte usor de curatat.

Exista si materiale dintr-un mix de lana care sunt recomandate ma degraba pentru living, unde se circula mai intens, sunt foarte accesibile la pret. Cele din polipropilena sunt cele mai rezistente zonelor cu trafic intens, rezistente la pete. Trebuie sa avem in vedere insa, ca daca vom aseza mobila pe ele, acestea se muleaza dupa forma corpurilor pe care le sustin. Poliesterul este cel mai usor de intretinut, se usuca repede si este rezistent la orice substanta.

Covor PVC - solutie pentru trafic intensCand vine vorba insa de amenajarea spatiului de birouri, cele mai potrivite si recomandate sunt mochetele. Exista mochete modulare sau in role, acestea fiind destinate special locurilor in care este mult trafic, facute special sa reziste. Se afla intr-o gama larga de culori si modele, fiind confortabile, estetice si antialergice. Mochetele sunt special concepute pentru a avea si alte functionalitati precum, izolare fonica si termica, cu o suprafata antiderapanta.

Mochetele pentru acasa sunt un pic diferite, acesta fiind prelucrate din lana sau poliamida, care se instaleaza foarte usor, si pot fi folosite si pe locuintelle care au incalzire prin pardoseala.

Un alt tip de a-ti imbraca casa sunt pardoselile PVC, speciale pentru spatii precum sali de sport, hale, spatii comerciale sau industriale, cele mai multe modele reusind sa redea aspectul unui parchet din lemn sau piatra.

Mochetele pot fi atat pentru birouri, hoteluri, restaurante, cat si pentru casa. Trebuie sa ai in vedere si bugetul pe care il vei aloca acestui tip de amenajare, bineinteles trebuie luat in calcul si montajul, mai ales daca alegi acest tip de amenajare in spatii mari, nu este recomandata aplicarea acestora fara un specialist in domeniu.

Tipul de fabricatie este un aspect de care trebuie sa tinem cont, mai ales ca procesele privind fabricarea acestora s-a automatizat destul de mult, trebuie sa avem in vedere calitatea produsului si anume dinsitatea si greutatea. Intretinerea trebuie sa necesite un minim de ingrijire pentru a rezista mai mult timp. Mai ales daca optam pentru un covor sau o mocheta pentru un spatiu cu tafic intens, nu este recomandat achizitionarea unor produse care au nevoie destul de des de ingrijire si intretinere.

Adaugat in: Business, Casa

Comentariile sunt inchise.