De ce sunt usile metalice investitii sigure pentru locuintele urbane?

Daca pana nu demult oamenii considerau faptul ca usile metalice sunt potrivite doar pentru magaziile din gospodarie sau pentru cladirile industriale, intre timp lucrurile s-au schimbat la 180 de grade si acestea au devenit accesorii indispensabile pentru exteriorul oricarei locuinte autohtone. Si totusi, sunt acestea atat de usor de integrat in designul casei noastre si suficient de permisive din perspectiva tehnicilor de intretinere periodica? Acestea sunt cele doua intrebari la care voi incerca sa va raspund in randurile urmatoare.

Incep cu valenta estetica a usilor metalice si ma raportez la tehnologiile actualizate de prelucrare a structurilor metalice, ele oferindu-le producatorilor posibilitatea de a construi de fiecare data un design vizual placut, gata sa raspunda afirmativ cerintelor diversilor clienti. Astfel, dumneavoastra aveti posibilitatea de a opta pentru o forma supradimensionata daca locuinta necesita un asemenea accesoriu sau puteti miza pe o structura minimalista, mult mai potrivita in cazul locuintelor reduse ca dimensiuni. Mai mult decat atat, paleta coloristica a evoluat atat de mult, incat zidaria si vopseaua ce va acompaniaza casa la exterior pot fi puse in valoare de nuanta usii metalice.

Da, numeroase usi metalice de exterior sunt mult mai sigure decat alternativele lor confectionate din lemn sau PVC. Insa, chiar daca protectia pe care structura acestora v-o ofera in contextul unei efractii sau a unui atac este mult mai sporita, asta nu inseamna ca nu trebuie sa va ingrijiti in privinta mecanismelor de inchidere sau a modului in care ele sunt prinse in pereti.

In concluzie, siguranta oferita de un model metalic este dictata de atentia pe care dumneavoastra o acordati sistemului de inchidere, cel recomandat de specialistii fiind de tip „multipunct ingropat”. De asemenea, intervin si aspecte precum calitatea superioara a butucului sau instalarea in prealabila  unor yale suplimentare, gata sa va fereasca de hotii nepoftiti. Iar daca nu doriti sa va incarcati usa cu o sumedenie de sisteme complementare, atunci puteti opta inca din prima instanta pe o usa prevazuta din fabricatie cu nu mai putin de doua sisteme pentru inchidere.

Prin abordarea unei structuri rezistente si a unor sisteme de inchidere impenetrabile ajungeti fata in fata cu o usa securizata, gata sa devina o bariera intangibila in cazul actelor spontane de vandalism. Pentru a va asigura de acest lucru, alegeti aliajele de o calitate superioara sau usile confectionate din structura de otel. Evitati alama, tocmai pentru ca printre caracteristicile sale se numara lipsa de rezistenta si modelarea usoara sub influenta factorilor mecanici.

Mai mult decat atat, acordati o atentie desavarsita procesului de fixare, respectiv de montaj in perete. De ce este important acest aspect? Ei bine, daca usa dumneavoastra nu este fixata propice in perete, de-a lungul timpului ea isi va modifica pozitia in momentul in care este trantita repetat de cei mici sau chiar de dumneavoastra, mai ales atunci cand va grabiti. Acest lucru ii va afecta intr-o maniera drastica abilitatea de inchidere „etansa”.

Nu in ultimul rand, ma voi raporta si la intretinerea modelelor de usi metalice, una ceva mai complicata decat in cazul usilor confectionate din lemn. La o perioada de aproximativ trei luni este recomandat ca balamalele sa fie gresate cu diverse uleiuri specifice, evitandu-se in schimb apa din belsug sau substantele cu efect abraziv. Totusi, exista anumite solutii de uz casnic pe care le puteti utiliza pentru intretinerea lor, mai precis detergentii usori care contin pe lista ingredientelor amoniacul. Iar daca dupa un timp considerati ca usa si-a pierdut luciul aparte sau ca a fost afectata de umiditatea ridicata, nu evitati sa o revopsiti cu materiale de buna calitate.

Adaugat in: Casa

Comentariile sunt inchise.