De ce sa nu preiei o franciza

Daca in alt articol am discutat despre cum sa preiei o franciza, azi vom avea trei motive pentru care sa nu preluam o asemenea afacere. Sunt foarte atractive, atat pentru romani cat si pentru straini si par niste reale oportunitati de afaceri. Insa o franciza poate fi si cea mai mare greseala din viata ta. Lucrurile par mult mai simple, deoarece acest concept de afacere iti asigura deja profit si clienti, insa nu este vorba doar despre aceste aspecte. Chiar daca pentru inceput, o franciza pare o un concept business care deja functioneaza si care cu siguranta iti va aduce profit, mai gandeste-te putin! De cele mai multe ori, aparentele inseala!

De ce sa nu preiei o franciza? Motivele ar fi foarte numeroase, dar azi am ales sa le prezint pe cele care mi se par mie cele mai importante si cele mai des intalnite. Daca iti doresti o afacere care sa-ti dea libertate si flexibilitate in program, atunci cu siguranta nu este vorba despre o franciza. Aceasta afacere iti va ocupa o foarte mare parte din timp, chiar si din cel care inainte era timpul tau liber. In plus, nu vei putea sa iti faci programul dupa regulile tale, ci va trebui sa il respecti pe cel care care ti se impune.

De asemenea, intr-o franciza nu toate lucrurile depinde de tine, nu tu iei hotararile cele mai importante, asadar, daca iti doresti acest lucru, o franciza nu ar fi cea mai ideala oportunitate. Este important sa stiti de asemenea ca orice pas gresit al unei marci, va purta amprenta peste fiecare franciza a acelei firme. Asadar, o franciza nu este cea mai inspirata alegere.

Este adevarat ca nu intotdeuna se intampla si astfel de lucruri, insa este bine sa te gandesti la toate posibilitatile. Lucrurile oricand pot lua o intorsatura care sa ne provoace o parere de rau de faptul ca am preluat franciza respectiva. Un alt motiv pentru care este bine sa nu iei o franciza ar fi faptul ca nu toti francizorii sunt oameni de cuvant. Am auzit de foarte multe cazuri in care oamenii nu isi respecta partea de intelegere semnata in contract, la inceputul acestuia. Teoretic, o franciza vine intr-adevar alaturi de un set strict de reguli, care in realitate insa, nu sunt intodeuna respectate.

Tocmai de aceea, atunci cand te gandesti sa incepi o asemenea afacere, este indicat sa ceri parerea specialistitlor sau a oamenilor care au deja experienta in acest domeniu. Nici o afacere nu este usoara la inceput, insa dintre toate, o franciza chiar poate sa fie o afacere riscanta. Lucrurile trebuie gandite si calculate foarte bine, ca mai tarziu sa nu existe pareri de rau. Va doresc mult succes, indiferent ca alegeti sau nu o franciza. Orice afacere ati detine, va doresc sa fiti cei mai buni, cei mai profesionisti, cei mai calitativi oameni de afaceri.

Adaugat in: Business

Comentariile sunt inchise.