De ce obisnuim sa plecam intr-o calatorie cu un bagaj mult prea mare

Ori de cate ori plecam in concediu ne dorim un bagaj cat mai incapator, in care sa putem introduce atat obiectele cu adevarat folositoare cat si altele care nu ne ajuta cu absolut nimic dar de care nu ne putem desparti nici macar pentru o perioada scurta de timp. Pentru o femeie pasionata de moda, drama este cu atat mai mare cu cat, nu de putine ori, se apeleaza la valize cu un volum impresionant doar din simplul motiv ca „trebuie sa avem toate obiectele folositoare la indemana, in orice circumstanta”.

Un bagaj mult prea incarcatRealitatea este putin diferita fata de ceea ce ne imaginam, bagajul destinat calatoriilor avand nevoie de o dimensiune indeajuns de mare incat doar lucrurile utile sa fie depozitate. Ceea ce ar trebui sa fie o banala pregatire pentru concediu, se dovedeste a fi un calvar ori de cate ori ne planuim o vacanta, toate aceste lucruri datorita unui bagaj mult prea voluminos, inutil in cele mai multe randuri. Misterul a fost deslusit, publicul avand la indemana numai putin de cinci motive pentru bagajul devine neincapator ori de cate ori plecam intr-un concediu.

Trollerul tau este prea voluminos
A utiliza un troller de mari dimensiuni nu este intotdeauna o alegere castigatoare, tentatia fiind de a-l umple pana la refuz. Cu cat volumul troller-ului este mai mare, cu atat il vei umple cu lucruri a caror utilitate nu exista, nu de putine ori fiind in situatia de a alege haine pe care nu le porti deloc de-a lungul unui sejur. Alege un troller mic sau mediu, indeajuns de incapator pentru a putea transporta hainele si alte obiecte personale.

Depasesti limita de greutate a bagajului
In cazul unei calatorii cu avionul, vei fi in postura de a transporta un bagaj care sa se incadreze intr-un anumit barem din punct de vedere al greutatii. Avand o limita de greutate impusa, cea mai buna solutie de a nu o depasi este sa va imbracati cu cele mai grele haine ale bagajului si sa depozitati in bagaj hainele mai subtiri, cu o greutate mai mica.

Obisnuiesti sa apelezi la multe gadget-uri
Unul dintre motivele pentru care bagajul tau va deveni greu si voluminos este numarul sporit de gadget-uri pe care crezi ca le vei folosi. Pasionatii de device-uri nu se vor incumeta niciodata sa renunte la smartphone, tableta sau laptop, in aceste conditii aflandu-se in situatia ca o buna parte a lucrurilor personale sa coincida cu aceasta categorie de produse. Daca la telefon nu putem renunta, aflati ca tableta sau laptopul pot fi oricand inlocuite de un smartphone performant, ideal pentru a-l utiliza pt post de GPS, aparat foto sau pentru a te conecta la internet.

Alegi numeroase haine din dorinta de a avea diversitate
Este important ca, atunci cand plecam intr-o vacanta, sa ne fixam obiectivele si sa facem o analiza de ansamblu a hainelor ce urmeaza sa le impachetam. Daca vacanta este una tematica, anumite articole vestimentare nu isi vor avea rostul, drept pentru care, realizand o lista pe categorii, vom remarca faptul ca doua, maxim trei articole vestimentare de un anumit fel sunt mai mult decat suficiente pentru a avea diversitate cat si pentru a nu ingreuna bagajul pana peste limite.

Obiecte depozitate la numar
Nu stim daca ati avut macar odata curiozitatea de a face un inventar al obiectelor pe care un bagaj il inglobeaza insa, daca ati recurs la o astfel de practica, suntem mai mult decat convinsi ca ati descoperit un numar impresionant de lucruri a caror utilitate nu ati inteles-o. Este adevarat , opt persoane din zece obisniesc sa includa intr-o valiza obiecte pe care nu le foloseste in viata de zi cu zi dar pe care le considera de bun augur in cazul unei calatorii. Solutia? Alegeti doar cate un obiect dintre cele aflate pe lista strictului necesar, doua genti de umar sau doua umbrele nefiind o solutie foarte practica.

Adaugat in: Calatorii

Comentariile sunt inchise.