De ce nu pot sa fiu mai deschis fata de celelalte persoane – I

Un cerc social mic sau inexistent va va lipsi de oportunitati pentru relatii semnificative. Aceasta lipsa de conexiune umana va poate afecta bunastarea.

Este posibil sa te inchizi fata de oameni?

Daca da, faceti mult mai dificila dezvoltarea de prietenii bazate pe autenticitate si apropiere.

Invatarea de a te deschide te va ajuta sa rezolvi aceasta problema, dar sa stii cum sa te deschizi oamenilor s-ar putea sa nu iti vina in mod natural.

Totul nu este pierdut, totusi.

Tehnicile pentru a deveni mai deschis nu sunt complicate.

De ce nu ma pot deschide oamenilor?
Deschiderea catre oameni va poate face sa va simtiti vulnerabili si nesiguri . Majoritatea dintre noi tindem sa evitam aceste sentimente pentru ca nu vrem sa ne expunem judecatii si altor reactii negative.

Cu toate acestea, psihologii de la Universitatea din Mannheim din Germania au identificat prin studii de cercetare o diferenta intre modul in care experimentam propria noastra vulnerabilitate si vulnerabilitatea fata de altii.

Studii multiple au indicat faptul ca oamenii isi vad vulnerabilitatea ca pe o amenintare foarte concreta, dar considera ca vulnerabilitatea altor persoane este o problema abstracta.

Abstractia diminueaza perceptia lor ca o problema la altii. In general, expresia vulnerabilitatii a creat incredere intre oameni, iertare sporita si relatii aprofundate.

Adaugat in: Personal

Comentariile sunt inchise.