De ce este indicat sa-ti montezi un sistem de supraveghere video

Camere de supraveghere videoSiguranta locuintei, a biroului sau a sediului firmei pe care o patronati este foarte importanta si, in cele mai dese randuri, nu implica eforturi mari pentru a fi indeplinita. Bineinteles ca in ecuatie intervin un cumul de factori, de la pozitia in care se afla imobilul si pana la vecinatati sau tipul constructiei, insa o solutie optima indiferent de situatie este montarea unui sistem de supraveghere video.

Desi nu sunt multi cei care se bazeaza pe o astfel de masura de siguranta, adevarul este ca randamentul ei este unul destul de ridicat si rezultatele sunt mai mult decat vizibile. Conform unor studii  efectuate de specialisti, un imobil monitorizat de un sistem de supraveghere video este mult mai putin expus tentatiei hotilor, numarul spargerilor scazand drastic. In cel mai rau caz, un imobil supravegheat video poate fi atacat insa avantajul proprietarului este ca detine dovezi concrete in privinta atacatorilor si poate recurge cu usurinta la recuperarea pagubelor. Bineinteles ca toata aceasta activitate va cadea pe mana organelor competente, cert este ca proprietarul va oferi dovezi ce pot fi utilizate chiar si in instanta, inregistrarile video fiind considerate probe viabile in orice tip de proces.

Dincolo de acest avantaj mai mult decat elocvent, a utiliza un sistem format din camere de supraveghere video nu este nicidecum un moft ci mai degraba o necesitate, o siguranta in plus. Stiu ca nimeni nu isi doreste ca pragul sa-i fie calcat de hoti, achizitia unui sistem de monitorizare video fiind un must pentru oricine doreste ca propria locuinta sa nu fie luata in vizor de hoti sau la punctul de lucru al firmei pe care o patroneaza sa se desfasoare activitatea in conditii de maxima siguranta.

3 motive trebuie sa mizezi pe un ansamblu de camere de supraveghere video

1. O maniera facila de a creste siguranta unui imobil – Daca majoritatea firmelor si institutiilor de anvergura folosesc personal calificat in ceea ce priveste paza si securitatea, aducerea in prim plan a unui sistem de camere de supraveghere video nu va face decat sa sporeasca gradul de securitate. Stiu ca partea umana este cotata extrem de bine si poate asigura oricand securitatea unui imobil, insa daca se mizeaza si pe un sistem de supraveghere video, riscul aparitiei unor incidente neplacute cauzate de persoane din exterior sunt aproape nule.

2. Cel mai bun raport calitate/pret in ceea ce priveste siguranta unui imobil – Comparand putin situatiile in care un imobil este pazit de un personal calificat si cele in care se apeleaza la un sistem de supraveghere video, veti remarca faptul ca cea de-a doua solutie nu este doar mai sigura ci si mai accesibila. Daca investitiile intr-un personal calificat implica, de cele mai multe ori, angajarea mai multor persoane si plata lor lunara cu o anumita renumeratie, instalarea unor camere de supraveghere video nu doar ca implica o singura plata, siguranta oferita unui imobil este mult imbunatita, ba chiar aveti acces la dovezi palpabile in urma unor incidente neprevazute.

3. Supraveghere permanenta a unui imobil – In afara faptului ca veti castiga un plus de securitate in urma montajului unor camere de supraveghere video, veti avea posibilitatea sa urmariti absolut toata activitatea dintr-o anumita cladire si imprejurimi. Acest aspect este un avantaj in primul rand pentru firmele care doresc sa detina controlul asupra activitatii angajatilor cat si pentru proprietarii unei locuinte in care se lucreaza pe anumit palier. De asemenea, se poate supraveghea activitatea menajerelor sau a altor persoane angrenate in intretinerea unei locuinte, fapt care va atrage de la sine o organizare mult mai eficienta a activitatilor zilnice.

Adaugat in: Diverse

Un comentariu

  1. Ioana says:

    Decat sa te lasi pradat de hoti, mai bine investesti intr-un sistem de supraveghere video!