Cyanogen starneste interesul unor companii mamut

Cyanogen

Iesita de mult timp din sfera micilor aplicatii modificate pentru a starni interesul utilizatorilor sistemului de operare Android, Cyanogen a reusit sa atraga numai putin de 20 de milioane de dolari sub forma de investitii in dezvoltare. De ce oare? Pentru ca sunt persoane sau companii care cred in Cyanogen si investesc pentru un profit ulterior.

Devenita o adevarata companie, Cyanogen starneste interesul altor companii, de data asta mult mai mari. Samsung, Apple, Yahoo sau Amazon sunt doar cateva dintre mogulii care incearca sa achizitioneze pachete de actiuni la Cyanogen, majoritatea dintre ele dorind sa integreze acest soft pe propriile device-uri dezvoltate.

Intrebarea mea este destul de simpla si se adreseaza indeosebi celor de la Yahoo, o companie care nu ofera niciun device bazat pe Android. De ce ai cumpara, totusi, actiuni la o asemenea companie? Ei bine, este vorba despre imagine si mai ales profitul ulterior, Cyanogen fiind compania cu o crestere furibunda in ultimul an, atat in ceea ce priveste capitalul detinut cat mai ales numarul de utilizatori dobandit.

Totusi, The Information anunta faptul ca Cyanogen Inc. nu pare a fi interesata sa dea curs unor investitii venite din partea marilor companii din sfera tech si se orienteaza in continuare pe dezvoltarea sistemului sau. Simple zvonuri sau nu, sunt curios cat va mai dura pana cand Cyanogen va ajunge batalia celor mai puternice companii din domeniul hardware si software.

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.