Curajul si rabdarea – doua valoari umane

Curajul

Curajul inseamna a face ceea ce credeti ca trebuie facut – nu in absenta fricii, ci in ciuda acesteia. S-ar putea sa va simtiti panicat in a cere iertare cuiva din suflet  din teama ca celalalt o sa va respinga, dar curajul o sa va ajute sa va cereti scuze oricum, pentru ca este un lucru bun, din respect pentru cel pe care l-ati ranit sau ofensat. Fie ca accepta scuzele sau nu, este treaba lor.

Curajul necesita un pas in afara zonei dvs. de confort. Daca nu te temi, nu ai nevoie de curaj, dar cand stii ca trebuie sa faci un anumit lucru  te face sa te simti rau inauntru, curajul este ceea ce te face sa faci acel lucru oricum.

Codul curajului (sau motto-ul): „Eu fac ceea ce trebuie facut, chiar si atunci cand frica ma acompaniaza”.

Rabdarea

Cand cineva te duci la o exterma negativa, iti tine timpul sau atentia de la ceva dificl pe care vrei sa-l termini sau iti faci in viata, practica rabdarea prin a te pune in pantofii celorlalti, incercand sa vezi situatia din perspectiva lor, si raspunzand cu bunatate si respect.

Nimeni nu vrea sa fie tratat ca un inconvenient sau o povara si uneori prioritatile trebuie sa se schimbe pentru a face loc pentru ceva (sau cineva) mai important sau care poate sa te ajute sa evoluezi.

Codul de rabdare: „Indiferent de ce simt cand ma intrerupe cineva sau ma incurca, eu ii tratez intotdeauna cu aceeasi rabdare pe care sper sa o primesc atunci cand eu le  rapesc timpul sau atentia atunci cand fac ceva important pentru ei”.

Adaugat in: Personal, Social

Comentariile sunt inchise.