Cum si de ce a disparut ARO!

Aseara mi-a fost captata atentia de un documentar la care am ajuns sa privesc din intamplare: Disparitia ARO. Recunosc, sunt un fan al emisiunii Romania, te iubesc!, difuzata pe postul PRO TV, insa ce am urmarit aseara mi-a lasat un gust mai mult decat amar.

Nu am analizat niciodata istoria companiei ARO, sau ma rog, fostei companii care a produs sute de mi de exemplare ale uneia dintre cele mai celebre masini de teren all time, insa emisiunea mi-a atras atentia si am urmarit-o cap-coada. Nu stiu cine e de vina, sau poate ca am o vaga idee..oricum e greu de demonstrat acest lucru, pana si dosarul a fost inchis din lipsa de probe, insa este trist sa vezi cum unii mancatori au pus pe butuci si intr-un final au ‘omorat’ un brand national, cum vor mai face, probabil, si cu alte companii, poate chiar si Oltchimul.

In clipa de fata, ARO, un fost brand al Romaniei, nu mai exista, sau mai bine zis exista sub forma unor daramaturi si a unor lacrimi ale miilor de muncitori care isi aduc aminte cu tristete de vremurile cand pe poarta companiei ieseau mi de masini zilnic, masini care erau cumparate de oamenii instariti de pe vremea comunistilor sau de strainii care se indragostisera de masina produsa la Campulung Muscel.

O alta chestie interesanta si emotionanta as putea spune, a fost momentul in care au fost intervievati cativa dintre fostii angajati ai companiei sau cei care sunt si acum pasionati de masinile 4×4 autohtone! Este destul de greu sa fac un rezumat al acestei emisiuni, insa recomandarea mea este sa urmariti reportajul pe Voyo.ro sau in reluare si sa va minunati de aceste dedesupturi ale ‘intamplarii’ prin care ARO a disparut!

 

Adaugat in: Diverse, Romania

2 comentarii

  1. Pato Basil says:

    A fost facut si un film pe tema asta… „Despre oameni si melci”, acum nu stiu cata legatura are adevarul istoric cu scenariul filmului 😀